V Celjskem sejmu pridobili pravico do uporabe znaka CO2 neutral

V Celjskim sejmu nadaljujejo svojo zeleno usmerjenost oz. zavezo k trajnostnemu razvoju z zmanjševanjem vpliva na okolje. Na podlagi izračuna in verifikacije ogljičnega odtisa so pristopili k izravnavi svojega ogljičnega odtisa in med prvimi podjetji v Sloveniji pridobili potrdilo o doseganju ogljične nevtralnosti oz. pravico do uporabe znamke CO2 neutral. Za izravnavo uporabljamo emisijske kupone certificiranih projektov mednarodno priznanih standardov CDM (Clean Development Mechanism), VCS (Verified Carbon Standard) ali Gold Standard.

Po tem, ko so v Celjskem sejmu med prvimi v Sloveniji na svoje strehe že leta 2008 namestili sončno elektrarno, so si v celotnem investicijskem obdobju posodobitve sejemske infrastrukture in kongresnega dela prizadevali dosegati najvišje standarde ob upoštevanju vseh smernic energetske učinkovitosti stavb. Energetsko učinkovita razsvetljava, novi sistemi ogrevanja in hlajenja s toplotnimi črpalkami, hitra polnilnica za električna vozila so le del ukrepov, ki so jih uvedli na sejmišču.

 

Poraba električne energije, ogrevanje, hlajenje, logistika ali potovanje prispevajo k ogljičnemu odtisu tako posameznika kot tudi pravne osebe. Ogljični odtis je količina neposrednega ali posrednega izpusta CO2 in drugih toplogrednih plinov v naše ozračje. Z uporabo znamke CO2 neutral sporočajo svojo aktivno skrb za učinkovito rabo energije, manj izpustov emisij in s tem odgovornost za prihodnost našega planeta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.