V Bostonu klopi, na katerih lahko napolnite električne naprave

Ameriško mesto Boston je objavilo načrte, da bo v mestne parke postavilo klopi, ki bodo s pomočjo sončne energije meščanom nudile brezplačno električno energijo. Tako bo mogoče na sončnih klopeh z imenom “Soofa” napolniti telefone, uporabljati prenosni računalnik in še marsikaj.

Električne klopi je razvilo podjetje Charging Environments, prve pa bodo postavljene v bostonskih mestnih parkih Titus Sparrow Park, Boston Common in Rose Kennedy Greenway. Klopi bodo lahko polnile dve električni napravi, obenem pa bodo beležile informacije o naravnih razmerah, kot so kakovost zraka, temperatura in raven hrupa.

Naslednji korak za električne klopi naj bi bil implementacija brezžičnih omrežnih točk, tako da bodo prebivalci lahko v parku uporabljali tudi wi-fi omrežje.

Podjetje še razmišlja na katere lokacije bodo postavili nove klopi, za ta namen pa preko twiterja zbirajo glasove o najljubših lokacijah s strani meščanov.

“Možnosti, da mesto posodobimo za mobilno generacijo so neskončne, je povedala Sandra Richter, predsednca uprave podjetja Charging Environments. Župan mesta Martin Walsh pa je dodal: Vaš mobilni telefon se ne uporablja samo za telefonske klice, zakaj bi torej klopi uporabljali le za sedenje?”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.