Uživajte v turški savni vsak dan v letu!

Moški in ženska sedita v turški savni

Savna je odličen način sproščanja, ki hkrati nudi ugodne vplive na naše zdravje. Reden obisk savne namreč krepi naš imunski sistem, pomaga izločati toksine iz telesa in obenem prispeva k boljšemu počutju in sprostitvi. V savni običajno uživamo v hladnejših mesecih, vendar zaradi svojih prednosti lahko v njej uživamo tudi spomladi in poleti.

Izvor turških savn

Turške savne izvirajo iz otomanskega imperija in so tesno povezane z islamskim svetom nasploh. Uporabljali so jih že stari Rimljani, Rusi in azijske civilizacijske. Razcvet so doživele v viktorijanski dobi, ko so se razširile tudi na druga območja Evrope. Ljudje jih torej že tisočletja uporabljajo kot način za sproščanje in čiščenje organizma.

Lastnosti turških savn

Turška savna svoj učinek doseže že pri 40 °C, zaradi visoke, skoraj 100% vlažnosti. Visoka vlažnost pospeši pregrevanje in znojenje telesa, povišana temperatura pa pospeši obtok v telesu, kar ugodno vpliva na sprostitev napetosti v mišicah. Če ste ljubitelji savn, je dobra rešitev, da vašemu domu dodate turško savno. Za razliko od finskih in infrardečih savn namreč turška savna ustvari eksotičen orientalski občutek, v katerem so uživali že naši daljni predniki.

Domača turška savna

Prednosti rednega savnanja

Uporaba turške savne ima kar nekaj prednosti, še posebej, če jo uporabljamo redno:

  • Visoka temperatura sprosti telo, odpre pore in prispeva k čiščenju kože.
  • Vodna para razstrupi telo in prispeva k izločanju škodljivih ostankov presnove.
  • Potenje izloča odmrlo kožo, prah, umazanijo, ostanke ličil in odvečen loj.
  • Pospeši se bitje srca in krvni obtok, koža se dobro prekrvavi.
  • Ledvice pospešeno izločajo odpadne in strupene snovi.
  • Izboljša se imunska odpornost.
  • Aromatična eterična olja ugodno vplivajo na dihala.

Montaža turške savne

Prvi korak, ki ga morate narediti, ko se odločite za domačo turško savo, je pregled prostora. Imate dovolj prostora za ločeno kabino za savnanje in priključke za elektriko ter vodo? Svojo obstoječo kopalnico lahko tudi spremenite v domači wellness, s čimer prihranite pri prostoru. Dodatna prednost turške savne je tudi v tem, da gre za tuš kabino in savno v enem!

Notranjost turške savne

Za vsa dodatna vprašanja se obrnite na Tehno center – K d.o.o. na telefonsko številko 040 329 563 ali na elektronski naslov tck@tck.si. Strokovnjaki vam bodo pomagali najti pravo turško savno za vaš dom. Podjetje je postavilo že številne hišne turške savne po celotni Sloveniji, zato vam bodo znali pomagati pri vgradnji vaše.

O podjetju

Podjetje Tehno center – K d.o.o. deluje že od leta 2003. V podjetju veliko dajo na kvaliteto materialov in končnega izdelka. Pri tem pa imajo vedno v mislih tudi povprečnega kupca savn, ki pri njih dobi kvaliteten izdelek po dostopnih cenah.

Podjetje TC-K, d. o. o. je specializirano na področju postavitve savn. Nudijo vam kvalitetno izdelavo in montažo po dostopnih cenah.

Prejšnji članekStanje podzemnih voda v Sloveniji v letu 2021: najslabše je na SV Slovenije
Naslednji članekTlakovci: kakšne izbrati?

Podjetje TC-K, d. o. o. je specializirano na področju postavitve savn. Nudijo vam kvalitetno izdelavo in montažo po dostopnih cenah.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.