“Sky Whale” – trinadstropna zelena leteča zverina

Izumitelj Oscar Viñals je ustvaril tehnološki biser – ogromno letalo, ki s pomočjo napredne tehnologije lahko spremeni sodobno letalstvo in tega naredi bolj ekološkega.

“Sky Whale” ali “Zračni kit” se imenuje najnovejše prometno čudo – ogromno letalo, ki ga je oblikoval španski izumitelj Oscar Viñals. Z uporabo najnovejših tehnoloških inovacij je želel narediti čim bolj ekonomično in okolju prijazno prevozno sredstvo po zraku.  

 

Ključni element uspeha letala temelji na razvoju naprednih novih materialov, kot so kompozitna vlakna in nova generacija keramike. Letalo bo opremljeno tudi z “aktivnimi krili”, ki jih poganja hibridni turbo-električni pogonski sistem, ki poveča učinkovitost letala in zmanjša porabo goriva. Cilj uporabljenih tehnologij je zmanjšati upor, porabo goriva in težo letala, kar bo naredilo “Zračnega kita” enega najbolj ekonomsko učinkovitih letal na svetu.

 

Motorji tipa Harrier, dvojni trup in mikro sončne celice na krilih omogočajo, da letalo leti dlje brez potrebe po polnjenju goriva. S kapaciteto za 755 oseb in razponom kril 88 metrov, bo “Sky Whale” večji od Airbusa A380.

Letalo bo potnikom nudil tri razrede. “Turistični razred” bo namenjen tistim, ki imajo bolj plitke žepe, “poslovni razred” ali “razred s pogledom na nebo” bo za tiste z malo več denarja – imeli bodo možnost, da med letom skozi okna opazujejo nebo. In na koncu seveda tudi “prvi razred” za tiste najbolj premožne.

 

A izumitelj Oscar Viñals ni pozabil na varnost letala. Ta bo namreč prilagojena tudi za izredne razmere. Viñals pravi: “Lega kril je na letalu ločena od napeljave goriva. V primeru izrednega primera bi se to lahko izkazalo za bistveno okoliščino, ki lahko zmanjša škodo na potniškem delu letala.”

 

“Sky Whale” je lep primer napredka tehnologije v letalskem prometu. Tako kot avtomobilska tehnologija stalno napreduje in postaja vse bolj zelena, tako bo tudi z letalskim prometom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.