Energijski kontejner – obnovljiva energija kjerkoli jo potrebujete

Podjetje Ecosphere je predstavilo svoj najnovejši tehnološki izdelek, ki združuje več stvari v enem: ladijski kontejner, fotovoltaično elektrarno, ki skrbi za proizvodnjo električne energije in naprava za pridobivanje pitne vode.

Z novim Ecos energijskim kontejnerjem (PowerCube) se lahko sončna energija in pitna voda dostavita kamorkoli po svetu po zraku, morju, železnici ali cesti.


Ecos PowerCube je tako največji, mobilni, fotovoltaični električni generator na svetu. Deluje s pomočjo visokokakovostnih fotonapetostnih panelov, ima pa tudi možnost namestitve enostavno sestavljivih vetrnih elektrarn. Pridobljena energija se shranjuje v baterijah, ki so tudi sestavni del kontejnerja. Enota je oblikovana tako, da se zloži v ladijski kontejner, kar omogoča lažji transport in je na voljo v kontejnerjih različnih velikosti. Že ob zagonu lahko PowerCube proizvaja do 15 kW energije.

 

Vendar pa kontejner ne zmore le pridobivati električne energije s pomočjo sonca. Ima namreč vgrajen tudi sistem, ki omogoča čiščenje vode v pitno in omogoča tudi njeno distribucijo.

 

Patentirani dizajn bo lahko uporabljen za humanitarne pomoči, vojaške namene in za pridobivanje energije in vode na oddaljenih lokacijah.


Tu si lahko pogledate še video predstavitev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.