Log – Dragomer: Šolsko kotlovnico naj bi začeli obnavljati še pred poletjem

Osnovna šola Log – Dragomer naj bi se le začela ogrevati z zemeljskim plinom. Občina je izbrala najugodnejšega ponudnika.

Občina Log – Dragomer je izbrala izvajalca prenove šolske kotlovnice. Med sedmimi ponudniki je bil kot najugodnejši izbran TAMES, d. o. o., s Ptuja, a izbira še ni pravnomočna. Izvedeli smo, da je vrednost del okoli 42 tisočakov. »S prenovo se bo zagotovil prehod na ogrevanje s plinom, na zemeljski plin se bo priključila tudi kuhinja. Postavili bodo nov zalogovnik za toplo vodo, zamenjali gorilnik na obstoječi peči ter dodali kotla z močjo 100 kW oziroma 50 kW,« je pojasnil Martin Marinčič iz občinske uprave in dodal, da bo manjši kotel poleti, ko šole ne ogrevajo, služil za pripravo sanitarne vode. Dela naj bi se predvidoma začela konec meseca; projekt naj bi delno financirali z evropskimi sredstvi LAS Barje z zaledjem.

Naj spomnimo, da je občina šolsko kotlovnico želela prenoviti in priključiti na zemeljski plin že konec leta 2013, a projekta, ki je bil takrat obsežnejši, niso izvedli, saj so bile ponudbe za prenovo skoraj enkrat višje od ocenjene vrednosti. Ob prenovi šolske kotlovnice pa so takrat predvideli še vgradnjo enote za soproizvodnjo toplote in elektrike, ki naj bi jo financirala Energetika Ljubljana.

Avtor: V. Lovrenčič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.