Slovenski paviljon na Expu 2020 že navdušuje

Expo 2020
Slovenski paviljon Expo 2020

Letošnji Expo 2020, ki je prestavljen iz lanskega leta, bo potekal v Dubaju. Enako čudovit kot naša država pa je tudi slovenski paviljon, ki bo razstavljen na Expu. Paviljon nosi ime Lebdeči gozd in predstavlja Slovenijo kot zeleno srce Evrope. Požel je veliko odobravanja tako doma kot po svetu, ustvarjalci pa so prejeli že nekaj nagrad. Kljub temu, da je potek Expa še pod vprašajem, pa lahko občudujemo slovenski paviljon že prej.

Expo je pod vprašajem, slovenski paviljon kot zvezda pa je dejstvo

Novi datum oziroma potek Expa 2020 je med 1. oktobrom in 31. marcem naslednje leto. Ali se bo to zgodilo se še ne ve, vsekakor pa upamo, da svet čim prej vidi naš paviljon. Na Expu se bo predstavilo 190 držav, glavne tematike pa so mobilnost, priložnost in trajnost. V paviljonih bodo potekala druženja, doživetja in druga presenečenja.

Slovenski slogan bo letos Smart Green Experience (pametna zelena izkušnja). Tako se bo predstavljala kot trajnostna in sodobna država, ki gleda v zeleno prihodnost. Ohranitev zelene narave, inovativnost, nove ideje in znanje bodo predstavile zeleno srce Evrope.

Slovenski paviljon je zasnoval arhitekturni studi Magnet design d. o. o., ki je za zasnovo že dobil nekaj nagrad. Zamišljen je kot zelena oaza na vodi, ki prikazuje modrost, energijo in inovativnost Slovenije. Voda predstavlja vir življenja ter pretok idej in ustvarjanja, pri biroju pa so omenili tudi vodo kot simbolično ogledalo časa. Narava oziroma lebdeči gozd predstavlja povezanost z zemljo in je srce Slovenije. Leseni senčnik na vrhu pa je ščit, ki ščiti slovensko identiteto.

Žiga Kastelic

SEO urednik

VIRMagnet design
Prejšnji članekCelovito obvladovanje investicij in vzdrževanja (Asset Management)
Naslednji članekPredlog Zakona o oskrbi z električno energijo
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.