Slovenci imamo raje naravno

Slovenija je večinoma gozdnata dežela in po količini gozdne površine spada na tretje mesto v Evropi, takoj za Švedsko in Finsko. Tako smo Slovenci zelo bogati z lesom, ki zato zaseda vse večji del naših življenj. Predvideva se, da se bo v prihodnosti zaradi okoljevarstvenih razlogov priljubljenost lesa le še bolj povečala.

Slovenci imajo radi izdelke iz lesa, ta material pa cenijo tudi v gradnji in za energetske namene. Lesenim izdelkom, denimo v gospodinjstvu, pa ljudje niso več naklonjeni v tolikšni meri, saj je na voljo toliko drugih materialov, ki so lažji za čiščenje in negovanje in so zato bolj priljubljeni (Blatnik, 2010).

Ljudje se zavedamo, da je potrebno bolj skrbeti za okolje in tako še vedno preveč pogosto izbiramo okolju neprijazne materiale. Omejena količina fosilnih goriv narekuje ponovno odkrivanje alternativnih virov, kamor spada tudi lesna biomasa. Najbolj ekonomično bi bilo za energetske namene uporabljati ostanke lesa, medtem ko bi se uporaben les predelal v denimo pohištvo ali pa kot material za gradnjo.

Dejstvo je, da je razpoložljivost lesne surovine pri nas velika, potencial pa slabo izkoriščen. Vendar pa se ljudje vedno bolj nagibajo, kot že omenjeno, k uporabi lesa v gradnji, za okna in pohištvo. Zaloga našega lesa se po raziskavah že desetletja krepi. Tako z nakupom v Sloveniji pridelanega lesenega pohištva prispevate ne le k bolj zelenem okolju in zmanjšanju onesnaževanja, temveč tudi k spodbujanju domačega gospodarstva in naše male zelene države.

Pri idejah za leseno pohištvo in ostalo opremo, se obrnite na Lesno galanterijo Gales, ki ponosno razkazuje svojo galerijo že več kot dvajsetletnih izkušenj, ljubezni in spoštovanja do lesa.

bogdan.kraljic@amis.net | 01 427 23 28 | Spletna stran

Podjetje Gales že od leta 1990 proizvaja, montira in servisira notranjo opremo, stavbno pohištvo in ograje vseh vrst. Ves asortima pa je izdelan po meri, saj je le tako lahko dosežen primarni cilj: zadovoljna stranka, ki se vedno znova vrača …

Prejšnji članek5. Eko konferenca
Naslednji članekFocus: Energetska revščina v Evropi
bogdan.kraljic@amis.net|01 427 23 28| Spletna stran

Podjetje Gales že od leta 1990 proizvaja, montira in servisira notranjo opremo, stavbno pohištvo in ograje vseh vrst. Ves asortima pa je izdelan po meri, saj je le tako lahko dosežen primarni cilj: zadovoljna stranka, ki se vedno znova vrača …

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.