Revolucionarna nalepka, ki napolni vaš pametni telefon ali tablico

Podjetje Energysquare začenja novo generacijo brezžičnih polnilnikov. Ultra-tanka brezžična polnilna nalepka napaja vaš telefon, tablico, ali celo dron, medtem ko je prilepljena na napravo. Francosko podjetje s kampanjo na Kickstarterju cilja na sredstva v višini 30.000 eur.

Podjetje Energysquare je z gonilno tehnologijo električne prevodnosti zasnovalo prevodno podlago, sestavljeno iz večih, med seboj ločenih kvadratov, ki lahko delujejo vsak posamezno. Naprava z nalepko mora biti v času polnjenja torej  na tej podlagi, ki prevaja električno energijo do nalepke in tako brezžično polni vašo napravo. Nalepka je sestavljena iz “repa”, ki se priklopi v polnilni vhod vaše naprave (Micro-USB ali 8-pin konektor) in nato preko dveh elektrod, povezanih z baterijo naprave, polni baterijo. Edini pogoj za ustrezno delovanje je, da je naprava na Energysqaure podlagi in da se omenjeni elektrodi dotikata dveh različnih kvadratov na podlagi.  


Tako lahko brezžično polnite več naprav hkrati, saj vsak kvadrat Energysquare podlage lahko proizvede do 25 W energije. GDP Energysquara Thibaut Guédou je za portal Computerworld povedal tudi, da prevodno brezžično polnjenje izgubi le 1% energije, medtem ko recimo elektromagnetno polnjenje izgubi med prenosom 14% energije. Dodal je še, da glavna ideja izhaja iz želje po izkoristku tega, da naše naprave veliko časa preživijo na različnih podlagah in zakaj naj tega ne bi izkoristili?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.