Prva sijalka z življenjsko dobo 27 let!

Inženirji podjetja Cree so presenetili s pripravo nove generacije energetsko varčnih sijalk, katerih zagotovljena življenjska doba je kar zavidljivih 27 let oziroma več četrt stoletja.

Novost seveda temelji na osnovi vzdržljivih in energetsko varčnih diod LED, ki so »zapakirane« v plosko plastično ohišje. Zaradi tega so energetsko varčne Cree LED sijalke relativno zelo odporne tudi na padce in udarce.

Medtem ko imajo običajne energetsko varčne sijalke zagotovljeno življenjsko dobo »le« deset tisoč ur, bomo lahko nove žarnice Cree LED koristili kar 30 tisoč ur oziroma več kot 27 let ob povprečni uporabi, tj. tri ure dnevno. Inženirji podjetja Cree še zagotavljajo, da novost v primerjavi z običajnimi varčnimi sijalkami porabi kar 85 odstotkov manj električne energije, kar pomeni, da bi ob upoštevanju trenutnih cen električne energije z njo privarčevali okoli evrskega stotaka letno. Tu sta na voljo kar dve različici novosti in sicer z električno močjo šest vatov s svetilnostjo 460 lumnov (zamenjava za 40 W žarnico) in deset vatov s svetilnostjo 815 lumnov (zamenjava za 60 W žarnico). Izbiramo pa lahko še med toplo belo (2.700 K) in dnevno belo svetlobo (5.000 K).

Podjetje Cree energetsko varčne sijalke že trži v Združenih državah Amerike, maloprodajna cena vstopne inačice pa je postavljena na preračunanih sedem evrov. Maloprodajna cena za evropski trg pa žal ni bila razkrita.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.