Prva Westinghousova AP1000 elektrarna Sanmen 1 že v fazi sinhronizacije z električnim omrežjem

Družba Westinghouse Electric Company ter njeni stranki Kitajska državna korporacija za tehnologijo jedrske energije (SNPTC) in CNNC sanmenska družba za jedrsko energijo (SMNPC) so sporočili, da se je v prvi jedrski elektrarni AP1000 na svetu, ki se nahaja v Sanmenu v kitajski provinci Zhejiang, začela začetna priključitev na omrežje. Turbinski generator Sanmen 1 je zdaj začasno priključen na električno omrežje in je začel proizvajati elektriko.

“Danes smo bili priča temu, kako je naša prva elektrarna AP1000, Sanmen 1, začela generirati elektriko in oskrbovati naše stranke na Kitajskem z varno, zanesljivo in čisto energijo,” je povedal José Emeterio Gutiérrez, predsednik in izvršni direktor družbe Westinghouse. “Ta mejnik ne bi bil mogoč brez doslednega sodelovanja in partnerstva z našimi strankami s Kitajske,” je dodal.

Sanmen 1 lahko, ko deluje na polnih obratih, proizvede 1.117 megavatov elektrike. Je prva iz serije štirih novih elektrarn AP1000 na vzhodnem Kitajskem in bo zagotavljala varno, zanesljivo in okolju prijazno energijo za naslednjih 60 let in več.

David Durham, višji podpredsednik Westinghousa za nove projekte, je ob zadnjih uspehih Westinghousa na Kitajskem povedal: “Gre za res vznemirljivo obdobje za Westinghouse, za našega kitajskega partnerja in za jedrsko industrijo, saj se ponosno vse bolj približujemo polnemu obratovanju Sanmen 1.”

Westinghouse

Westinghouse ima trenutno v pripravi, testiranju ali zagonu šest jedrskih elektrarn AP1000. Med njimi sta dve enoti v Sanmenu, v kitajski provinci Zhejiang, dve enoti v Haiyangu, v kitajski provinci Shandong, ter dve enoti v izgradnji v Alvin W. Vogtle Electric Generating Plant blizu kraja Waynesboro v Georgii, ZDA. Westinghouse zagotavlja zasnovo, glavno opremo, izobraževanje in testiranje v vseh šestih enotah AP1000.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.