“Ekološko čudo” – Hotel Prak Royal v Singapurju

Če boste potovali po Singapurju in vas zanimajo fascinantne stavbe in okoljske zanimivosti, potem si lahko ogledate njihov novi Park Royal energijsko varčen hotel, ki je znan po prelepih hotelskih vrtovih.

In kar je najlepše, ti prelepi tropski vrtovi se nahajajo na vsakem nadstropju hotela. Gostje so nad visečimi vrtovi, ki popestrijo bivanje v hotelu, navdušeni. 

Viseče tropske vrtove je zasnovalo društvo singapurskih arhitektov WOHA. Hotelu je Agencija za stavbe in konstrukcije izročila tudi Zeleno platinasto nagrado, saj ima odlične ekološke rešitve. Hotel ima vgrajene senzorje, ki samodejno aktivirajo osvetlitev, naravno prezračevane hodnike, recikliranje v sobah, kot tudi v celotnem hotelu, energetsko učinkovit hladilni sistem, avtomatski prezračevalni sisteme, LED in fluorescentna razsvetljava, fotovoltaično elektrano na strehi in visoko učinkovito zasteklitev.

Mr. Lee, eden glavnih vodij projekta, si je kot cilj zastavil narediti arhitekturno čudovito zgradbo, ki bo ob enem tudi popolnoma energijsko varčna in povsem brez škodljivih emisij do okolja. “Mislim, da mi je uspelo,” je v šali še povedal Mr. Lee.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.