Poljudnoznanstveno predavanje: Zelena energija – pot v svetlo prihodnost ali energetsko revščino?

Energija je eden od temeljev civilizacije. O oskrbi z njo in izzivih, ki jih slednja prinaša, bo na javnem poljudnoznanstvenem predavanju spregovoril prof. dr. Rafael Mihalič, univ. dipl. inž. el., s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

O neločljivi povezavi med energetiko, politiko, civilnimi gibanji in interesnimi lobiji

Energija je temelj našega delovanja, vendar se vse premalo zavedamo, kakšni izzivi so povezani z njeno oskrbo, saj je tematika v javnosti predstavljen površno in neustrezno. Zato bo v sredo, 15. aprila, ob 19:00 v Kavarni Union o tej tematiki na poljuden način spregovoril prof. dr. Rafael Mihalič, univ. dipl. inž. el., predstojnik katedre in vodja laboratorija na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Cilj predavanja je predstaviti širši pogled na problem oskrbe z energijo, saj do napačnih odločitev na področju oskrbe z njo prihaja ravno zaradi parcialnega pogleda na problematiko. Predstavljene bodo osnovne fizikalne zakonitosti pri pretvarjanju energije in pri zagotavljanju oskrbe z električno energijo, ki velja za specifično in najuporabnejšo obliko energije.

Tudi znanstveno utemeljena dejstva glede zalog in potencialov različnih primarnih virov energije so v javnosti velikokrat predstavljena zelo enostransko ali povsem popačeno. Znaten del predavanja bo zato namenjen razbitju nekaterih dogem in razpravljanju o splošnih prepričanjih. Nadalje želi prof. dr. Rafael Mihalič, univ. dipl. inž. el. spodbuditi kritično razpravo o neločljivi povezavi med energetiko, politiko, civilnimi gibanji in interesnimi lobiji na podlagi fizikalnih dejstev in slike, kakor jo v javnosti kažejo zainteresirane skupine.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.