Petrol in SmartIS na European Utility Weeku predstavila Tango programsko rešitev za upravljanje energije

Petrol in SmartIS sta na enem največjih sejmov na svetu za ponudnike javnih storitev European Utility Week na Dunaju vodilnim evropskim ponudnikom javnih storitev predstavila inovativno platform o Tango za upravljanje pametnih energetskih sistemov.
Petrol je skupaj s slovenskim podjetjem SmartIS na osrednjem evropskem sejmu za javne storitve European Utility Week, ki je na Dunaju potekal od 6. do 8. novembra, predstavil informacijsko platformo Tango za upravljanje pametnih sistemov. Ta inovativna platforma, ki je plod Petrolovega procesno-tehnološkega znanja in SmartISovega obvladovanja najsodobnejših informacijskih tehnologij, temelji na tehnologijah velikih podatkov, internetu stvari, ekonomiji programskih vmesnikov ter najsodobnejših tehnologijah za zbiranje in analiziranje velikih količin podatkov. Upravljavcem ter lastnikom javne infrastrukture in energetskih omrežij poenostavlja prehod v zagotavljanje sodobnih, digitalno vodenih storitev, s katerim bodo podprli razvoj pametnih mest in skupnosti.

»Tango združuje zadnje tehnološke in poslovne pristope za digitalizacijo upravljanja javnih storitev. Dejansko gre za inovativno rešitev s svetovnim tržnim potencialom, zato smo še posebej ponosni, da lahko tako samozavestno predstavljamo produkt, ki je plod slovenskega znanja in dobrih praks,« je izpostavil mag. Jože Torkar, direktor za energetske rešitve v javnem in komercialnem sektorju v Petrol, d. d..

Platforma, ki združuje najboljše tehnologije, pristope in trende
Tango je odprta platforma, ki skupnostim, mestom, državam, upravljavcem infrastrukture in podjetjem poenostavlja digitalno transformacijo. Platforma temelji na najsodobnejših tehnologijah in omogoča enostaven zajem podatkov iz senzorjev, napeljav, strojev in naprav, zbirk podatkov, informacijskih sistemov ter oblačnih storitev. Prek združevanja, analiziranja in prikazovanje teh podatkov uporabnikom omogoča razumevanje delovanja njihovih sistemov ter napovedovanje trendov, kar jim pomaga pri sprejemanju pametnih in pragmatičnih odločitev.

»Tango vsebuje funkcionalnosti, ki jih nima nobena podobna rešitev na svetu saj združuje najboljše tehnologije, pristope in trende, ki se pojavljajo pri upravljanju pametnih mest. S to platformo upravljavcem dajemo poglobljen vpogled v delovanje in uporabo sredstev in infrastrukture, kar jim omogoča sprejemanje ukrepov na osnovi katerih bodo lahko še bolj učinkoviti,« pa je še pojasnil Marjan Brelih, produktni vodja v Petrol, d. d.

Platformo se lahko uporablja za upravljanje vodovodnih sistemov, daljinskega ogrevanja, odpadnih voda, javne razsvetljave, pametnih mest, zgradb in domov, sistemov za proizvodnjo in distribucijo energije ter v industriji. Rešitev je skladna z zahtevami standardov ISO 50001 za upravljanje z energijo, ISO 37120 za upravljanje kakovosti bivanja v mestih in IEC 62443 za varno povezljivost informacijskih sistemov in naprav.

Več o European Utility Week
European Utility Week je osrednji evropski dogodek, kjer se srečajo strokovnjaki iz javnih podjetij, operaterji omrežij, ponudniki, svetovalci, start-upi in sistemski integratorji, ki sodelujejo pri upravljanju celotne vrednostne verige za pametno energijo.

»Sodelovanje na letošnjem EUW pomeni predvsem priložnost za vzpostavitev neposrednega stika s predstavniki več kot 500 potencialnih kupcev s celega sveta in hkrati možnost za poslovno in tehnološko povezovanje z več kot 600 podjetji, ki so prišla sem predstavit svoje produkte in storitve za pametna energetska omrežja,« je povedal Marko Praprotnik, direktor storitev v SmartIS, d. o. o.

SmartIS Tango je bil tako tri dni na voljo za preizkušanje preko 12.000 strokovnjakom iz več kot 100 držav, ki se ukvarjajo z upravljanjem pametnih energetskih omrežij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.