Sponzorirano

Obisk predstavnikov skupine Renault

Sponzorirano

Državni sekretar mag. Klemen Grebenšek in ministrica za okolje in prostor Irena Majcen sta na Ministrstvu za infrastrukturo sprejela g. Denisa Le Vota, direktorja prodaje in marketinga v skupini Renault za Evropo.

Le Vot je prisotne seznanil, da danes družba Renault Nissan Slovenija uradno pričenja z aktivnostmi za plasma električnih vozil na slovenski trg. Pri tem je francoski gost izpostavil bogate izkušnje, ki jih imajo z uvajanjem električne mobilnosti v različnih državah po Evropi.

Sogovorniki so se strinjali, da elektrifikacija prometa pomembno prispeva k doseganju energetskih ciljev, in sicer k učinkovitejši rabi energije oz. prihrankom energije in rabi OVE v prometu ter tudi okoljskim ciljem, to je zmanjševanju onesnaženosti zraka (trdni delci PM10 in dušikovi oksidi NOx), zmanjševanju emisij toplogrednih plinov ter zmanjševanju hrupa in drugim ciljem kot je manjša energetska odvisnost in razvoj novih poslovnih priložnosti. Zato elektrifikacija prometa predstavlja najpomembnejši steber Energetskega koncepta razvoja energetike v Sloveniji do leta 2050, ki je v pripravi.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version