Novi Tesla Model S – lepota in učinkovitost

Na internetu so že testi novega vrhunskega električnega avtomobila Tesla S. Poleg elegance in hitrost pa se lahko pohvali še z ekonomično obliko in dejstvom, da popolnoma nič ne škoduje okolju.

O samih specifikah novega Tesla S modela smo že pisali. Tokrat pa bomo na kratko predstavili zunanje lastnosti tega lepotca.

Oblika, ki spominja na mešanico Aston Martina in Jaguarja, je popolnoma aerodinamična. Manjši kot je upor vetra, več kilometrov lahko z enim polnjenjem baterije naredite – v tem pogledu je novi Tesla S vrhunec ekonomične oblike. Celo tako daleč gre, da se vratne kljuke pomaknejo notri v vrata, ko se vozite, kar še dodatno zmanjša vetrni upor.

Tesla S ima tudi zelo veliko zgornjo streho, ki se lahko odpre. Če želite avto med vožnjo prezračit, je to celo boljši način kot odpiranje oken, saj je tako vetrni upor manjši, vi pa boste lahko naredili več kilometrov z eno samo baterijo.

Zelo zanimiv je tudi sprednji del avtomobila – tam kjer bi moral biti motor, je namreč še en dodatni prostor za prtljago, poleg seveda zadnjega precej velikega prtljažnika. Ker spredaj ni motorja imate lahko tako več prostora za vašo prtljago.

Omeniti velja tudi, da celotno osvetljavo (tako notranjo kot zunanjo) zagotavljajo LED luči. Tesla S pa seveda nima nikakršnega izpustnega sistema, tako da ne izpušča nikakršnih emisij in popolnoma nič ne škoduje okolju. S tega vidika je idealni avtomobil prihodnosti. Edina ovira pri tržni uspešnosti bi znala biti cena – ta se giblje od 70.000 dolarjev (približno 53.000 evrov) za osnovni model in do 80.000 dolarjev (cca. 61.000 evrov) za boljši 85 kW model. Ker cena presega ceno 50.000 evrov, tako na žalost ne morete zaprositi za nepovratno finančno spodbudo Eko sklada.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.