Novi Applov center naj bi bil najbolj okolju prijazna zgradba na planetu

Applov novi “vesoljski center” lahko postane “najbolj zelena zgradba na svetu” je povedal Tim Cook, direktor uprave Appla, na dogodku Climate Week New York City.

Center je trenutno v izdelavi, v načrtih pa so impresivne zelene funkcije – med drugim 100-odstotno pridobivanje energije iz obnovljivih virov. Vse to pa se bo seveda poznalo tudi pri višini investicije. Applov novi center naj bi stal več kot 5 milijard dolarjev, oziroma okoli 4 milijarde evrov.

 

“Gradimo novi Applov sedež, za katerega menimo, da bo najbolj zelena stavba na svetu,” je dejal Cook v Climate Week NYC. “To bo center za inovacije, in to je nekaj, kar si želimo vsi zaposleni.” Cookove izjave je seveda treba še preveriti, če bo res tako, vendar pa to vsekakor kaže, da je Apple resen pri svojem zavzemanju za čisto in obnovljivo energijo.

Novi mega-kompleks bo pokrival približno 260.000 kvadratnih metrov površine in bo sprejel 14.000 zaposlenih. Zgradba naj bi uporabljala le naravno prezračevanje. Ogrevanje in hlajenje pa naj bi uporabljala le približno eno četrtino leta. Konec gradnje naj bi bilo v letu 2016, takrat pa bomo videli ali so se besede Tima Cooka res uresničile.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.