Nova mini-hiška že za 25.000 evrov

Nomad Micro Home
Photo by on Nomad Micro Home

Ste vedno sanjali o svoji hiši, a niste imeli dovolj denarja? Morda vam bo novi projekt Nomad Micro Home to omogočil. Njihova vizija je preprosta – za 25.000 evrov ali 30.000 dolarjev ponuditi vsakemu svojo mini-hiško, v kateri bo lahko brezskrbno živel.

Mini-hiške Nomad od zunaj spominjajo na malce večjo kabino, vendar pa je notranjost dovolj velika za eno ali dve osebi. Poleg tega, da gre za izredno privlačno in cenovno dostopno hiško, je njena posebnost tudi to, da bo energijsko samooskrbna – torej ne bo potrebe po priključitvi na električno omrežje. Hkrati bo hiška imela še lastni sistem zbiranja deževnice, ki bo poskrbel za oskrbo z vodo. Tako bodo odpravljene vse komplikacije s priključitvami na električno in vodovodno omrežje, ki lahko gradnjo vaše hiše precej podaljšajo.

Enostavno sestavljen Nomad dom ima kuhinjo, dnevno sobo, kopalnico in spalnico, kar naj bi vse skupaj obsegalo le dobrih 20 kvadratnih metrov.

Nomad hiške bodo primerne za obmestna naselja, gozdne vikende, zatočišča za tiste, ki so zaradi naravnih katastrof izgubili domove in za vse tiste, ki bi radi cenovno dostopen lastni dom. Izgradnja Nomad hiške naj bi trajala le nekaj dni, tako da jo boste lahko imeli že nekaj dni potem, ko jo boste kupili.

Seveda to le v primeru, da projekt Nomad Micro Home zares zaživi. Avtor projekta trenutno zbira denar na indiegogo spletni strani, kjer zbira 120.000 dolarjev (približno 100.000 evrov) za lansiranje projekta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.