Nokia telefoni se bodo polnili s pomočjo strel

Ekipa znanstvenikov z univerze v Southamptonu je združila moči s finsko Nokio, njihov cilj je pridobivanje energije za polnjenje telefonov s pomočjo strel.

Neil Palmer, eden od vodilnih znanstvenikov na projektu, je prepričan, da se lahko z eno samo strelo napolni celotna baterija telefona Nokia Lumia 925. To se sicer sliši kot znanstvena fantastika, vendar je Palmer povedal, da so s pomočjo posebnih znanstvenih metod usmerili tok 200.000 voltov (kar naj bi bilo identično streli) v Nokia energijsko baterijo in ta se je napolnila.

 

»Bili smo presenečeni, ko je vezje Nokie stabiliziralo signal in napolnilo baterijo,« je povedal Neil Palmer. In kar je najbolj fascinantno je to, da se bo baterijo lahko napolnilo kar brezžično. Polnilna baterija bo namreč prepoznala poseben energijski tok strele in del te energije posrkala in se napolnila. Nevarnosti za uporabnika naj ne bi bilo, vsekakor pa bo marsikdo zelo skeptičen, ko se mu bo povedalo, da bo njegov telefon privabljal energijo strel.

 

»To je prvič, da je podjetje z mobilnimi telefoni poskusilo s tako drzno tehnologijo. Nokia namreč vedno išče nove poti za premikanje mej tehnologije,« je povedal Chris Weber, izvršni direktor za prodajo in trženje pri Nokiji.

 

Nokia je tako eno prvih podjetij, ki je testrialo polnjenje mobilnih telefonov s tako močnimi energijskimi tokovi. To je vsekekor tehnologija, ki je lahko osnova za različne načine polnjena prihodnosti. Morda bomo v prihodnosti naprave polnili kar med nevihto.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.