MEGRA – sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti

MEGRA, Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti, bo v Gornji Radgoni od 4. do 7. aprila 2018, povezal ponudnike najnovejše gradbene mehanizacije, materialov, orodij in storitev. Ponudil bo izdelke, storitve in nasvete za gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb ter urejanje okolice.

Težišče sejma bo na gradbeništvu, ki ga bodo predstavljale gospodarske družbe, podjetniki in obrtniki. Na zunanjem prostoru bo dominirala najnovejša gradbena in komunalna mehanizacija. V sejemskih halah se bodo predstavili sodobni materiali, orodja in storitve. 

Poudarki bodo na novih infrastrukturnih, železniških, avtocestnih in komunalnih projektih ter na obnovi in energijski prenovi stavb. Predstavljeni bodo sodobni trendi na področju komunale, urejanje okolja ter čistilne naprave. Na področju energetike bodo predstavljene najnovejše tehnologije za klimatizacijo. Specializirane razstave bodo opozarjale na pomen energijsko varčne gradnje ter uporabo lesa v gradbeništvu in pri notranji opremi objektov. Ponujale bodo sodobno ureditev okolice in varovanje objektov.

Ob zanimivih razstavnih vsebinah sejma MEGRA in GREEN bodo poslovne in strokovne obiskovalce iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske vabila poslovna in strokovna srečanja.


Na Obrtni ulici bodo člani območnih obrtno podjetniških zbornic ter strokovnih sekcij gradbincev pri OZS prikazovali zaključna obrtna dela v gradbeništvu in deficitarne obrtne in gradbene poklice. Potekalo bo tudi tekmovanje osnovnošolcev in srednješolcev v graditeljskih spretnostih.

Kot zanimvost omenimo, da bo Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko, prikazala delovanje motorja z notranjim zgorevanjemkvadrokopter za izvajanje meritev v energetiki in delovanje 3D tiskalnika.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.