Marles vabi na dan odprtih vrat pasivnih hiš

V soboto, 14. novembra 2015, Marles vas vabi na predstavitev njihovih pasivnih hiš. Že šesto leto zapored v okviru Dnevov pasivnih hiš, predstavljajo Marlesove pasivne hiše.

V okviru letošnjih Dnevov pasivnih hiš, ki jih organizira Konzorcij pasivna hiša v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani, vam bo Marles, v Domžalah predstavil pasivno hiša Modern Grand, inteligentno pasivno hišo Veritas v Radomljah in pasivno hišo Individual v Črenšovcih, ki je hkrati ena najboljših Marlesovih pasivnih individualnih hiš. Za vse tri je bila pridobljena subvencija Eko sklada.

S predstavitvijo arhitekturno različno zasnovanih hiš, Vam želijo ponuditi priložnost, da se boste lahko s strani lastnikov seznanili z njihovimi izkušnjami, ki jih imajo  z gradnjo in življenjem v svojih novih hišah.

Pasivna hiša INDIVIDUAL, Črenšovci

Ena najbolj pasivnih individualnih Marles hiš (7,6 kWh/(m2a)) v Sloveniji se nahaja v Prekmurju. Gre za enodružinsko hišo jasno izraženih linij, popolnoma prilagojenim kupčevim potrebam in željam. Kot takšna predstavlja odlično kombinacijo funkcionalnosti, estetike in kakovosti. Več kot 170 m2 bivalne površine se ogreva s posebnim toplo-zračnim ogrevanjem. Klasičnega ogrevalnega sistema, kot so radiatorji in talno ogrevanje, v takšni hiši ne potrebujemo. V hišo je namreč vgrajena posebna kompaktna naprava v kateri sta združena toplotna črpalka in prezračevalna naprava. Vsa potrebna toplota v hiši se tako zagotavlja s sistemom za dogrevanje zraka, ki hišo hkrati prezračuje. Toplotna črpalka s toplotno močjo do 2,1 kW poskrbi za ogrevanje zraka in sanitarne vode v 200-litrskem bojlerju. S tem zagotovimo izjemno nizke stroške ogrevanja in zdrave življenjske pogoje. Hišo predstavljajo v soboto, 14.11.2015 od 10.00 do 14.00 ure.


Pasivna hiša MODERN GRAND, Domžale 

Hiša MODERN GRAND sodi v linijo Marles hiš MODERN. Ponaša se s funkcionalno arhitekturno zasnovo, ki sodobni družini uresničuje željo po varčnem, prijetnem in toplem domu. Hiša je tudi del ponudbe Marlesovih Hiš na ključ in je arhitekturno zasnovana tako, da zadovolji vse zakonitosti pasivne gradnje. Pasivna hiša MODERN GRAND je hiša, ki poudari vaš življenjski slog in vas preprosto navduši. Zasnovana je tako, da izpolnjuje vse pogoje za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada, ki jih je tudi prejela iz naslova pasivne gradnje. Hiša ima sodobno in razgibano razporeditev prostorov, ki so popolnoma prilagojeni potrebam in željam lastnikov. Gradbeni materiali uporabljeni pri gradnji hiše sledijo načelom trajnostne gradnje, delujejo na človeka pozitivno in nudijo izredno zdravo ter prijetno bivalno ugodje. Hišo predstavljajo v soboto, 14.11.2015 od 9.00 do 12.00 ure.


Inteligentna pasivna hiša VERITAS, Radomlje

Sodobno oblikovana hiša v Radomljah je odličen primer uporabe Marlesove po meri zasnovane okolju prijazne gradnje, ki je hkrati najboljši spoj dovršene arhitekturne zasnove in najboljše tehnologije. Posebnost predstavljene hiše je vgrajen sistem inteligentnega in povezanega doma, ki predstavlja vizijo pametnega doma prihodnosti. Številne možnosti povezovanja sistemov in rešitev v hiši skrbijo za energijsko nadučinkovitost objekta ter udobje in varnost njegovih prebivalcev. T.i. pametne inštalacije nudijo naslednje prednosti. Hiša zadovoljuje visoka pričakovanja lastnikov, saj s svojo izvirno obliko in skladno umestitvijo v prostor dodaja presežno vrednost sodobnemu pojmovanju bivanja. Hišo predstavljajo v soboto, 14.11.2015 od 14.00 do 17.00 ure.Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.