Korporacija Clean Energy je začela s komercialno distribucijo biometanskega goriva

Megakorporacija, Clean Energy Fuels Corporation, je napovedala, da bo prva na svetu, ki bo začela s komercialno distribucijo biometanskega goriva. Ta se bo začela na 35-ih črpalkah v Kaliforniji, ZDA.

“To je mejnik za čisto energijo. Postali bomo prvo podjetje na svetu, ki bo revolucionarno vplivalo na transport v prihodnosti. Prodajali bomo obnovljivo gorivo, izdelano iz odpadkov, katerega količine bodo neomejene,” je povedal Andrew Littlefair, predsednik upravnega odbora Clean Energy.

 

Dodal je, da je cilj družbe proizvodnja in distribucija 57-ih milijonov litrov obnovljivega goriva v prvem letu in s tem vplivanje na klimatske razmere v Kaliforniji – predvsem na znižanje izpustov emisij ogljikovega dioksida.

 

Clean Energy upa, da bo njihova maloprodajna infrastruktura zadovoljila potrebe zvezne države Kalifornije po biogorivu. Segment prometa, na katerega največ računajo, so tovornjaki, ki porabijo največ goriva in spuščajo največ strupenih emisij v okolje, seveda pa upajo, da bodo po obnovljivem gorivu posegli tudi vsi ostali Američani.

 

“Če bo projekt uspešen, se bomo razširili tja, kjer bomo zaznali potencial,” je dejal Harrison Clay, predsednik oddelka za obnovljivo energijo pri Clean Energy. Prvi cilj podjetja je uspeti v ZDA, nato načrtujejo širitev tudi v Evropo.

 

Skrajni čas je, da se začne tržiti biogorivo, ki tudi v postopku izdelave goriva zahteva bistveno manj strupenih emisij, kot predelava nafte in bencina za vsakodnevni transport.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.