Kompaktna estetska hiška s pogledom na avstrijske alpe

V današnjem svetu, ko smo priča arhitekturnim čudesom, je res težko izstopati z arhitekturno zasnovo svojega doma. A arhitektu Petru Jungmannu je morda uspelo prav to.

S pogledom na prelepe avstrijske Alpe je arhitekt Peter Jungmann zasnoval nadvse zanimivo in funkcionalno kompaktno hiško, ki se nahaja v vasi Nussdorf tik izven Dunaja. Hiška obsega 45 kvadratnih metrov in seveda vsebuje vse prostore klasičnih hiš (spalnica, kuhinja, kopalnica …). Hiško je poimenoval “Ufogel” iz besed NLP in “Vogel”, ki je nemška beseda za ptico.


Hiško je naročila avstrijska družina, ki je želela imeti lep pogled na avstrijske Alpe, ni pa želela pretirano posegati v čistost okolja.


Medtem ko je hiška v slogu precej minimalistična, ponuja udobje, ki ga lahko pričakujemo pri tradicionalni hiši. Življenjski prostor ima številna okna, ki osvetlijo celoten dom brez žrtvovanja zasebnosti. Hiška je iz macesnovega lesa, ima pa tudi stekleni kotliček s štedilnikom, ki daje domu posebno domač občutek. 


Tisti, ki bi radi topel dom in cenite edinstveno obliko, si morda lahko omislite nekaj podobnega, kot je hiška “Ufogel”. Sicer pa slike povedo več kot 1.000 besed.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.