Mizica za odih, ki vam obenem napolni še elektronsko napravo

Ste se kdaj znašli v parku in ste potrebovali električno energijo? A seveda niste našli vtičnice, dokler niste prišli do prve hiše ali gostilne. Podjetje CarrierClass je prepričano, da je treba dostop do električne energije ponuditi na čim več dostopnih lokacijah. Njihova rešitev je nadvse inovativna.

CarrierClass, podjetje, ki je specializirano za področje solarne tehnologije in širokopasovno povezljivost, upa, da bo njihov najnovejši izum odpravil težavo po nedostopnosti električne energije. Izdelali so namreč vrtno mizico z dvema klopcama, ki ima električno vtičnico, saj je povezana s fotovoltaično elektrarno, ki proizvaja električno energijo.

Z brezhibno integracijo v različne pokrajine lahko mizica, poimenovana ConnecTable, zagotavlja obnovljivo energijo na številnih javnih prostorih – v parkih, mestnih in nakupovalnih središčih, jezerih, počitniških kampih itd.

Na voljo bosta dva modela miz, ki se razlikujeta glede na proizvodno moč – 250 vatni in 500 vatni. “V najslabšem primeru in ob najslabšem vremenu, lahko naš izdelek še vedno v dveh dneh napolni od 75 do 100 iPhone telefonov do 75 odstotkov energije,” je povedal CarrierClass predstavnik za javnost in dodal: “Spomladi ali jeseni v sončnem vremenu pa se ta številka lahko podvoji.” Če je vreme sončno bodo mize ConnecTable lahko proizvajale električno energijo cel dan in še shranile dovolj energije za nujne primere čez noč. 

Vzdrževanje miz bo podobno kot pri ostalih napravah, ki zbirajo sončno energijo. Zahtevale bodo namreč izredno malo vzdrževanja. Vse kar bo potrebno je občasno čiščenje fotonapetostnih panelov (brisanje prahu in umazanije). Sončne mize naj bi imele enoletno garancijo.

Kaj pa vandalizem? ConnecTable so zgrajene iz trših materialov, primernih za javne prostore. Električne komponente so v celoti nameščene v zaščitenih, uporabnikom nedostopnim mestom, kar zagotovi največjo varnost uporabnikov in splošno zaščito sistema pred vandalizmom. Nosilna konstrukcija je izdelana iz nerjavečega jekla, fotonapetostni paneli pa so visoke kakovosti in ustrezajo vsem industrijskim standardom na tem področju.

Ali bodo mize ConnecTable uspeh ali ne bomo še videli, vsekakor je ideja o stalni dosegljivosti električn energije zanimiva. Vprašanje je, ali res potrebujemo na vsakem kotičku elektriko in električne naprave, kot so prenosni računalniki, dlančniki in mobiteli – celo na mirnih lokacijah, kot so parki, jezera in hribi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.