Kakšne so prednosti veganskega sladoleda?

Korneta sladoleda na leseni deski, ki leži na servetu, zraven so vejice rož

Vegansko zaradi svojega manjšega vpliva na okolje postaja vse bolj priljubljeno in vse lažje je najti veganske različice različnih jedi. Tudi sladoled lahko naredimo veganski, če za osnovo ne uporabimo mleka ali smetane, pač pa uporabimo sestavine rastlinskega izvora. Vas zanima, katere so prednosti veganskega sladoleda?

Primeren za vse, ki so alergični na laktozo

Veganski sladoledi niso narejeni na mlečni osnovi, zato lahko v njih uživajo tudi vsi, ki so alergični na laktozo. Na srečo ponudba veganskih sladoledov postaja vse bogatejša, tako da niso na voljo zgolj sadne lučke, pač pa sladoled najrazličnejših okusov. Veganski sladoledi so običajno lažje prebavljivi tudi za tiste, ki niso alergični na laktozo, saj pogosto vsebujejo več vlaknin.

Prijazen do okolja in živalih

Industrijska živinoreja je ena največjih onesnaževalcev okolja in če primerjamo ogljični odtis litra kravjega mleka z litrom sojinega mleka, bomo ugotovili, da sta si številki močno različni. Zato je veganska prehrana veliko bolj prijazna do okolja in živali, saj ne posegamo po izdelkih, ki so v večini primerov proizvod intenzivnega izkoriščanja živali.

Korneta sladoleda, okoli so gozdni sadeži in oreščki
Foto: on Rokmar d. o. o.

Več vitaminov in mineralov ter manj holesterola

Veganski sladoled pogosto vsebuje sestavine, ki so vir vitaminov in mineralov, kot so kalcij, D vitamin in kalij. Gre za pomembna hranila, ki pomagajo ohranjati močne kosti, zobe in imunski sistem. Sestavine rastlinskega izvora lahko pripomorejo tudi k zniževanju nivoja holesterola.

Kje najdete najboljši veganski sladoled?

Najboljši veganski sladoled pri nas izdeluje družinsko podjetje Rokmar, ki ponuja kar 3 različne okuse čokoladnih aromatov – chocomar double, kakao prah 20-22 % in vege temna čokolada. Poleg tega imajo v svoji ponudbi kar 16 sadnih aromatov, od klasičnih, kot sta banana in borovnica, do bolj nenavadnih, kot sta figa in hawaii guapa. Letos pa so svojo ponudbo obogatili z bazo UNI DAIRY FREE, s katero se lahko pripravi mlečna baza brez mleka.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekKako prihraniti denar pri prenovi kopalnice?
Naslednji članekV pralni stroj dodajte lovorjev list, rezultat vas bo pustil brez besed!
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.