Jedilni pribor, ki ga lahko pojeste

Plastični pribor je veliko doprinesel k hudi onesnaženosti s plastiko, ki smo ji priča dandanes. Samo v Združenih državah Amerike naj bi letno uporabili in odvrgli okoli 40 milijard kosov plastičnega pribora, drugod pa je ta številka še višja. Indijsko podjetje se je domislilo nečesa inovativnega, kar lahko reši nastalo situacijo.

Indijsko podjetje, ki izdeluje, dobesedno jedilni – pribor, Bakeys, je svoj produkt razvilo leta 2010. Do danes je produkt že večkratno presegel pričakovanja glede zaslužka, svoje izdelke pa dostavljajo po vsem svetu.

Jedilni pribor “Bakeys” je izdelan iz mešanice žita, riža, pšenične moke in tople vode. Je brez dodanih konzervansov, kemikalij, dodatkov, barvil, maščob, transmaščob, umetnih snovi, mleka ali mlečnih izdelkov. Pribor po oblikovanju spečejo v pečici, zato da ostane svež in po strukturi nelomljiv. Pečenje pripomore tudi k temu, da mešanico izsuši in v končnem izdelku ni vlage. Izdelek je 100% naraven, veganski in razgradljiv, kar je odlična novica, saj se lahko mirno odločite, da pribora ne boste pojedli. Izdelek se povsem naravno razgradi v treh do sedmih dneh.

Pribor Bakeys je izdelan iz moke, zato mu lahko dodajajo tudi naravne okuse in arome. V ospredju so predvsem trije osnovni okusi – sladek, slan in navaden. Sladkemu lahko dodajo naravno aromo vanilije, slanemu pa poper, razne indijske začimbe in zelišča.

Pribor se zmehča, če ga več kot 10 minut pustite v tekoči hrani. Primerno shranjen in še neuporabljen lahko pribor ostane svež do 18 mesecev, če pa ostane embalaža zaprta, ga lahko uporabite v 24 mesecih. Tako dolg rok trajanja ima izdelek zaradi dehidracije – v odsotnosti vlage se bakterije ne razvijajo. Izdelek je primeren za enkratno uporabo, saj po uporabi absorbira vlago in s tem tudi zdravju škodljive mikrobe.

Jedilni pribor Bakeys je bil ustvarjen z namenom, da zamenja plastičen pribor, ki smo ga do sedaj uporabljali.
V nekaterih primerih pa lahko zamenja tudi kovinski pribor, ki smo ga vajeni – z analizo so proizvajalci ugotovili, da porabijo manj vode za izdelavo tega pribora, kot je porabijo za pomivanje enakega števila kovinskega pribora, ki bo ponovno uporabljen.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.