Indija in Argentina bosta okrepili sodelovanje na področju obnovljivih virov energije

Po poročanju Indijskega ministrstva za alternativne in obnovljive vire energije bosta Indija in Argentina okrepili sodelovanje na področju obnovljivih virov energije.

Na sestanku indijske in argentinske delegacije so se prisotni dogovorili za krepitev dvostranskih vezi in gospodarskega sodelovanja med državama na področju obnovljivih virov energije.

Indija tako namerava svoji energetski zmogljivosti dodati več kot 30 gigavatov obnovljivih virov v naslednjih petih letih. Razvojne načrte in napredek na tem področju pa nameravajo deliti z Argentino in ji na ta način pomagati, da tudi ta država čim prej doseže podobne energetske cilje.

O sodelovanju na področju biodizla in možnostih prihodnjega poslovanja in trgovanja z biogorivi so prav tako razpravljali na sestanku.

Indijski pristop do biogoriv temelji izključno na neživilskih surovinah, ki jih pridobivajo na odlagališčih rastlinskih odpadkov.


Od prihodnjega mednarodnega sodelovanja si obe državi obetata čim več. Vsekakor pa je to pravi korak na poti k temu, da se svet vse bolj premika proti obnovljivim virom energije in opušča fosilna goriva, ki onesnažujejo okolje in povečujejo emisije toplogrednih plinov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.