Hiška obložena s 4.500 3D tiskanih keramičnih delov

Najnovejši produkt podjetja Emerging Objects, ki se ukvarja s inovativnim 3D tiskanjem, potiska meje takšnega načina gradnje v nove možnosti arhitekturnega oblikovanja.

Stavba, ki so jo obložili, je mala vrtna hiška zgrajena iz 4.500 keramičnih delov natisnjenih s 3D tiskanjem. Deli so lahko različnih oblik saj so posamezno natisnjeni in predstavljajo oblogo fasade. Ti elementi se skladno z arhitekturnim načrtom postavijo na zunanji strani objekta in ustvarjajo unikatno in zanimivo fasado, ki je še posebej primerna za ozelenjevanje zunanjih zidov.

Plošče se zelo hitro natisnejo, tako hitro, da ni možna ponovljivost tiska delov in so zato različne – unikatne. Ker ni nobena povsem enaka prejšnji, jim daje izgled ročne izdelave. Te plošče se potem z pocinkanimi kavlji pritrdi na steno stavbe.

Notranjost je lahko tudi 3D tiskana. Stene so izdelane s prozorno biološko plastiko iz koruze. Osvetlitev prostora je z LED razsvetljavo. Tudi pohištvo se lahko tudi izdela z 3D tiskanjem. Samo 3D tiskanje torej omogoča oblikovalcem veliko možnosti in uporabe tehnologije za gradnjo.

Hišica predstavlja napredek v 3D tiskanju in širi možnosti arhitekturnega oblikovanja s 3D tiskanjem.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.