Ne veste, kaj podariti za Dan žena? Odlični nasveti, kako jo presenetiti, tudi za nič evrov

Beautiful and happy young woman in love hugging her boyfriend holding a red rose
Foto: ASIFE iz iStock

Poleg daril, ki jih lahko pripravite vnaprej, obstaja tudi nekaj aktivnosti, ki bodo razveselile vašo ženo, saj je 8. marec le njen dan. S svojo boljšo polovico lahko pripravite tudi manjše darilo za ostale ženske v vaši družini. Ob tem svojo hčerko že od malega učite, kako naj se njen ‘bodoči’ fant obnaša do nje, mamo pa spomnite, kako posebna je.

1. Šest stvari, ki jih morate zagotovo narediti

Close up Male manual worker doing spa massage to a young girl in a dark room.
Foto: yanik88 iz iStock

1. Prevzemi odgovornost za kosilo. Če niste nadarjeni kuhar ali ne želite eksperimentirati s kuhanjem, naročite dostavo ali peljite svojo boljšo polovico v restavracijo. Prepustite ji izbiro – ali bo to hitra hrana ali fensi lokal, kjer še niste bili.

2. Peljite žensko stran družine – hčerko, ženo, njeno mamo oz. sestro na torte. Sladica jih bo zagotovo navdušila, malčki pa se bodo učili iz vaših del.

3. Vzemite si čas le zanjo. Odpeljite otroke na igrišče ali v park in spomnite svojo ženo, da je to čas za uživanje, ne pa da nadoknadita zaostanke.

4. Privoščite ji izlet ali zabavno aktivnost v dvoje, na primer slikarsko delavnico ob pitju vina, dobro predstavo, obisk kina …

5. Privoščite ji delček wellnessa, pripravite ga lahko tudi doma. Z njo bo zelo lepo, ne glede na to, ali ste vešči masaže ali ne. Dišeča svečka, nekaj masažnega olja in glasba bodo dovolj, da bo uživala z vami.

6. Prevzemi čiščenje ali pranje perila – obveznosti, ki sta običajno njena naloga v gospodinjstvu.

2. Najboljša darila – izberite jih pametno

1. Čeprav se sliši kot kliše, z dobro čokolado, bombonjero ali dišečim šopkom vrtnic ne morete zgrešiti.

2. Od njene najboljše prijateljice ali sestre lahko preprosto izveste, kaj je na njenem spletnem nakupovalnem seznamu. Preprosto – vnesite številko kartice in ji privoščite eno izmed malenkosti, ki si jih želi.

3. Plačajte njeno zdraviliško zdravljenje. Darilni bon je lahko za oba ali pa zanjo in dobro prijateljico, s katero se redko vidi.

4. Darilni bon za vašo najljubšo trgovino z oblačili ali kozmetiko je vedno dobra ideja.

5. Igrajte varno – presenetite jo z njenim najljubšim parfumom.

6. Sestavite polno košaro njenih najljubših prigrizkov in sladkarij in pripravljena je na ‘filmski večer’ – z vami, sestrami ali prijateljicami.

3. Tem stvarem se izogibajte v širokem loku

red bar and panties lingerie set on bed

1. Ženski, ki obožuje rože, ne podarite šopka rdečih vrtnic v kozarcu. Poskusite najti lonec, ki ga še nima.

2. Ne kupujte kuharskih knjig, novih ponev ali pribora za postrežbo. Dan žena je dan, ko si ženske utrdijo svoj status v družbi, v kateri živijo.

3. Nikoli ne izberite oblačil, ki so drugačnega stila od tistih, ki jih nosi vaša žena, saj lahko napačno razume sporočilo.

4. Ne podarite mesečne članarine v telovadnici tistim, ki pravijo, da so pravkar začele telovaditi vsak ponedeljek.

5. Ne kupujte ji stvari, ki vam bodo dejansko služile, na primer seksi spodnje perilo.

6. In ne nazadnje, ne mislite, da vaša žena ne potrebuje ničesar ter da zato lahko preskočite znak pozornosti ob dnevu žena.

4. Rešitve v zadnjem trenutku – če ste slučajno pozabili

1. Čez dan ji pošlji sladko sporočilo kot na začetku razmerja – zakaj je najboljša in zakaj jo ljubite. Dajte ji vedeti, da danes mislite nanjo.

2. Ustavite se v sosednji lekarni in ji kupite darilni bon. S tem ne morete zgrešiti.

3. Manjše torte najdete v skoraj vsaki večji trgovini z živili. Torta je vedno nekaj posebnega in ko se zave, da je to zaradi nje in zanjo … vam tega ni treba več razlagati.

4. Roža – ena je dovolj, ni nujno, da je ogromen šopek, ki bo preobremenil vašo denarnico. Vedeti morate, kateri svet je najljubši vaši punci, če ne veste, pa vam bo pomagala gospa v cvetličarni.

5. Napolnite njen avto z bencinom, še posebej, če tega običajno ne počnete. Vzemite ključ, odpeljite se na bencinsko črpalko in ji pripravite zelo praktično in zelo lepo presenečenje, ki ga lahko naredite skoraj kadarkoli v dnevu.

6. Izpolnite ji stvari, ki jih omenja že nekaj časa – na primer obisk novo odprte kavarne, preizkušanje specialitet ali ustvarjanje foto albuma.

 

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

VIR24sata
Prejšnji članekHamburger, kebab, pomfrit… Katera hitra prehrana je najmanjše zlo?
Naslednji članek5 razlogov za izbiro ravne strehe

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.