Bomo pametne ročne ure kmalu polnili le še dvakrat letno?

Največja težava izjemno uporabnih pametnih ročnih ur je avtonomija delovanja, saj pogosto komajda preseže en dan. Medtem ko proizvajalci tovrstnih naprav poskušajo to težavo rešiti z vgrajevanjem vse zmogljivejših hranilnikov električne energije, pri tem niso preveč uspešni.

Nekateri to težavo poskušajo premostiti tudi s hitro polnjivo baterijo, vendar pri tem niso pretirano uspešni, saj uporabniku baterije pogosto zmanjka takrat, ko nima možnosti, da bi jo priključil v električno omrežje ali prost USB priključek na osebnem računalniku.

 

Zaradi nenehnih težav uporabnikov pametnih ročnih ur z avtonomijo delovanja, so se pri švicarskem podjetju Swatch Group odločili, da bodo pripravili namensko baterijo za pametne ročne ure, ki bo zagotavljala do šestmesečno avtonomijo. To v praksi pomeni, da bomo ob »skromnejši« uporabi pametno ročno uro polnili le dvakrat letno, kar je nedvomno izjemna novica. Na superzmogljivo baterijo na srečo ne bo potrebno dolgo čakati, saj naj bi bila ta nared za množično proizvodnjo že v teku naslednjega leta.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.