Baterija v pametnem telefonu, ki se napolni v le 30-ih sekundah

Ste se naveličali čakanja, da se vaš pametni telefon napolni? Morda se zna to v prihodnosti spremeniti. Iznašli so namreč baterijo za pametne telefone, ki se napolni v le 30-ih sekundah.

Izraelsko podjetje, ki se ukvarja z nanotehnologijo StoreDot je razkrilo revolucionarno novo baterijo, ki se lahko napolni v 30 sekundah! Baterija vsebuje “nano pike“, ki izhajajo iz bioorganskega materiala in ponujajo večjo kapaciteto elektrod in uspešnost elektrolitov. Rezultat tega so baterije, ki se lahko napolni v sekundah in ne urah.

 

Podjetje StoreDot je predstavilo svoje nove baterije na Microsoft Think Next simpoziju v Tel Avivu. Zatrjujejo, da se njihov izdelek zgleduje po naravi in da želijo, da bi bila elektronika bolj prijazna okolju.


Dobra novica je, da baterije niso drage, saj izvirajo iz naravnih materialov. Tehnologijo je mogoče prilagoditi za uporabo širokega spektra bio-ekoloških surovin, zaradi česar je celoten proces okolju prijazen.


“Baterija, ki se napolni v 30-ih sekundah, je rezultat naše osredotočenosti na komercializacijo naravnih materialov. Še posebej smo veseli, da ta inovativna nanotehnologija, ki se zgleduje po naravi, ne spreminja samo pravila zmogljivosti mobilnih naprav, ampak je tudi okolju prijazna,” je povedal dr. Doron Myersdorf, predsednik uprave StoreDot.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.