Apple kupil gozd in gradi novi sončni elektrarni

Svetovna megakorporacija Apple postaja iz leta v leto bolj zelena. Pred kratkim so namreč napovedali novico, ki je navdušila okoljevarstvenike po vsem svetu. Kupili so namreč 36.000 hektarjev gozdnih površin z izrecnim namenom, da jih zaščitijo pred prihodnjim razvojem. Tako bodo torej obdržali neokrnjeno narava v lasti Appla. Druga novica pa je bolj energetska – na Kitajskem so začeli graditi dve novi sončni elektrarni.

Apple je kupil gozdna zemljišča, ki se nahajajo v Maine in Severni Karolini. Gre za popolnoma neokrnjen gozd. Apple je obljubil, da v sam bo gozd, ne bodo posegali, bodo pa posekali del gozda, da bodo iz njega pridobili les. Posek se bo dogajal na površini, ki je po velikosti primerljiva s površino mesta San Francisco – kar pa je po mnenjih strokovnjakov za gozd še vedno precej bolje, kot če bi se tam začelo graditi industrijo.

V povezavi s to napovedjo je Apple razkril tudi načrte za izgradnjo dveh novih 20 megavatnih sončni polij na Kitajskem v sodelovanju s partnerjem SUNPOWER. Skupaj bodo fotovoltaične elektrarne (že izgrajene in dve novi), proizvajale kar 80 milijonov kilovatnih ur na leto in bodo oskrbovale lokalno prebivalstvo in Applove centre z obnovljivo energijo.

S svojimi potezami je tako Apple omehčal še tako zagrizene okoljevarstvenike.


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.