Ameriška zvezna država Michigan namerava prepovedati prodajo Tesla avtomobilov

Ameriška zvezna država Michigan je pred kratkim sprejela predlog zakon, ki v bistvu prepoveduje prodajo Tesla avtomobilov v tej zvezni državi.

Zakon HB 5606 prepoveduje proizvajalcem prodajo vozil neposredno potrošnikom (kar pravzaprav počne Tesla v svojih salonih). Ustvarjena prepoved je bila dodana v zakon v zadnjem trenutku – domneva se, da zaradi pritiskov Združenja preprodajalec vozil Michigan.

Predlog zakona mora podpisati še guverner Snyder, in če ga bo, bo Zvezna država Michigan postala še ena od tistih, kjer Tesla avtomobilov ne bodo mogli neposredno prodajati. Trenutno imajo tako prepoved v Arizoni, Texasu in Virginiji, medtem ko v Coloradu in New Jerseyju o tem še odločajo.

 

Predlog zakona je bil prvotno namenjen zaščiti potrošnikov pred stalnim skokom cen proizvajalcev avtomobilov, zadnjo minuto pa so dodali še določbo, ki omejuje Tesla Motors pri prodaji. Avtomobilski gigant Tesla je že napovedal kampanijo proti zakonu, saj se jim zdi zakon nepošten, ker omejuje potrošnikove pravice. V skrajnem primeru pa bodo morali najti kakšen drug način prodaje njihovih avtomobilov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.