AirLite – čudežni absorpcijski premaz, ki čisti zrak

Svetovna zdravstvena organizacija ocenjuje, da več kot 3 milijone ljudi na leto umre zaradi onesnaženega zraka. Onesnažen zrak, ki ga dihamo tako zunaj, kot tudi v prostorih sproža lahko razne infekcije kot je na primer bronhitis, ali povečuje težave z astmo ter tudi pospešuje možnost alergij.

O onesnaženosti zraka govorimo, ko le ta vsebuje razne prašne delce različnih velikosti, razne izpuste kot na primer avtomobilskih izpuhov. Zrak je še posebej onesnažen v mestih z veliko prometa. Predori, parkirne hiše so na primer lokacije, kjer je zrak lahko še posebej onesnažen.

Tu je na voljo produkt Airlite, ki ga strokovnjaki razvijajo že od leta 2003 in se je do sedaj izkazal že v predoru Umberto v Rimu kjer je uspešno iz zraka odstranil 51% dušikovega dioksida. Produkt je premaz, ki se ga nanese na steno objekta, kjer želimo zmanjšati onesnaženost zraka. Deluje pa tako, da nase veže dušikov dioksid, ter tudi prašne delce. Poleg tega pa ima tudi zmanjšuje absorpcijo toplote v steno zato tudi zmanjšuje potrebe po hlajenju. Premaz tudi zmnjšuje možnost nastajanja plesni ter nevtralizira vonjave v prostoru.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.