49. MOS – Največji sejem regije za prave nasvete, dobre nakupe in nove posle

49. MOS, Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, ki bo letos na celjskem sejmišču od 13. do 18. septembra, prinaša številne novosti, ki bodo še obogatile ponudbo največjega tovrstnega sejma v regiji. V razstavnem programu bo v ospredju celovita ponudba vsega za gradnjo in obnovo doma, vključno z notranjo opremo oz. pohištvom, ki so mu v Celjskem sejmu namenili posebno sejemsko dvorano E. Večja bo tudi ponudba kulinarike, ki so jo preselili v večjo, prenovljeno sejemsko dvorano C, ter ponudba kamping in karavaning opreme oziroma ponudbe za aktivno preživljanje prostega časa v naravi.

Bogat razstavni program več kot 1.500 razstavljavcev iz 30 držav, ki napovedujejo različne sejemske popuste in ugodnosti, bo sooblikoval tudi spremljajoči program.

 

Še posebej vas vabimo, da si rezervirajte čas za b2b srečanja:

–          sreda, 14.9., ob 10. uri – Uspešno v SlovenijiDavčne in pravne novosti, nasveti o čezmejnem poslovanju in navezovanje poslovnih stikov z mednarodnimi podjetji, Advantage Austria Ljubljana in OZS (Modra dvorana)

–          četrtek, 15.9., ob 14. uri – B2B srečanja slovenskih in kitajskih podjetij (Mala kongresna dvorana)

–          petek, 16.9., ob 9.20 uri – Individualni pogovori s predstavniki slovenskih poslovnih klubov v tujini, SPIRIT Slovenija, javna agencija

–          petek, 16.9., ob 11. uri – 6. dan gospodarske diplomacije na 49. MOS, Pogovor z ekonomskimi svetovalci RS v tujini, Ministrstvo za zunanje zadeve, Direktorat za gospodarsko diplomacijo in Celjski sejem

–          petek, 16.9., ob 14. uri – Celje International Business Forum – PRIJAVA do 10.9. po E:razvojna.agencija@rasr.si ali po T: +386 3 589 40 82.

 

Podjetniki do koristnih informacij tudi pri gospodarskem ministrstvu in na strokovnih dogodkih

Na MOSu se bo celovito predstavilo tudi pristojno Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, katerega predstavniki bodo vse sejemske dni na voljo za posredovanje informacij o delovnih področjih ministrstva. Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov bo Direktorat za lesarstvo sejemski nastop dopolnil s promocijsko razstavo lesnih izdelkov Čar lesa ter konferenco Les – poslovna priložnost za podjetništvo (sreda, 14.9.). Dnevno bo sicer ministrstvo pripravljalo talk showe z uspešnimi slovenskimi podjetji in predstavljali primere dobre prakse vstopov na nove trge s pomočjo države, primere modelov poslovne odličnosti v podjetjih ter pomembno sooblikovalo tudi strokovni spremljajoči program.

Na MOSu bo med drugim še tradicionalno srečanje slovenskih občin, ki ga skupaj pripravljajo Celjski sejem, Mestna občina Celje in Skupnost občin Slovenije (sreda, 14.9.). Letos se bodo posvetili priložnostim in pastem pametnih mest in skupnosti. V sredo (14.9.) bo na sejmišču Dan Slovenske vojske na MOS, v petek (16.9.) pa letna konferenca Kako bo Slovenija izpolnila okoljske zaveze do leta 2020? Združenja slovenske fotovoltaike.

 

Na 49. MOS lahko obiščete še:

MOSove svetovalnice – Poleg energetskih letos tudi brezplačni nasveti kako se lotiti gradnje in kako opremiti dom

MOSove svetovalnice lahko obiščete v sejemskih dvoranah E (opremljanje doma), J (gradnja) in galerija sejemske dvorane K (nasveti o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije ENSVET).

 

MOS Outdoor Park, ki bo poskrbel za zabavnejšo, tudi adrenalinsko obarvano dogajanje na MOSu

 

Prvi dan vstopnice po 2 EUR, ostale dni ceneje na sejem po 16. uri

Obiskovalci 49. MOS bodo prvi sejemski dan (torek, 13.9.) za vstopnico ponovno odšteli le simbolična 2 evra. Ostale sejemske dneve pa lahko cenejše vstopnice izkoristijo vsak dan po 16. uri. Vstopnice se pocenijo za vse ciljne skupine, parkirišče pa bo vsak dan po 16. uri brezplačno. V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si za lažje načrtovanje sejemskega obiska dnevni program dogajanja ogledajo na www.ce-sejem.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.