3 recepti za preproste sladice iz vroče čokolade

Whole and broken chocolate, chocolate bars, candies, chocolate chips on a dark wooden background
Foto: NATALIA MARNA iz iStock

Imate radi preproste recepte, za katere ne potrebujete veliko časa? Za vas smo pripravili tri recepte za sladice, za katere potrebujete le nekaj sestavin, v glavni vlogi pa nastopa mešanica za vročo čokolado. Tako je, iz te lahko pripravite tudi slastne sladice!

1Palačinke iz vroče čokolade

Pancakes made of chocolate dough with strawberries, poured with chocolate. Maslenitsa, a delicious sweet dessert.

Za to preprosto sladico boste potrebovali:

  • 2 skodelici mešanice za palačinke
  • 1/2 skodelice mešanice za vročo čokolado
  • 1 jušno žlico kakava
  • 1 1/2 skodelice hladne vode

Priprava:

  1. v posodi zmešajte suhe sestavine in jih dobro premešajte. Nato dodajte še vodo in ponovno zmešajte. Testo naj počica dve minuti;
  2. v ponvi za palačinke specite palačinke in jih postrezite s smetano, čokoladnimi koščki, sadjem ali drugimi dodatki po izbiri.

2Stepena smetana iz vroče čokolade

Dark chocolate irish coffee cupcakes with whipped whiskey ganache frosting and white chocolate curls served with coffee

Za to preprosto sladico boste potrebovali:

  • smetano za stepanje
  • 1/2 skodelice mešanice za vročo čokolado

Priprava:

  1. kovinsko posodo, v kateri boste stepli smetano, za 15 minut postavite v zmrzovalnik;
  2. v posodi nato stepite sladko smetano in po dveh minutah mešanja dodajte mešanico za vročo čokolado. Stepajte dokler ne nastane čudovita čokoladna smetana;
  3. postrezite takoj in preostalo smetano shranite v hladilniku.

3Pokovka z vročo čokolado

Chocolate Popcorn in white bowl on wooden background, Chocolate Mushroom Popcorn wooden background.

Za to slano sladko sladico boste potrebovali:

  • 1/2 skodelice koruze za pokovko
  • bele čokoladne kapljice
  • 1/2 skodelice mešanice za vročo čokolado
  • mlečno čokolado

Priprava:

  1. v veliko posodo dodajte olje in koruzo ter jo pokrijte s pokrovko. Segrevajte na srednje močnem ognju, dokler koruza ne začne pokati. Ko v posodi ne slišite več pokanja, jo odstranite z ognja;
  2. še vročo pokovko stresite na papir za peko in po njej stresite mešanico za vročo čokolado,
  3. nad parno kopeljo stopite bele čokoladne kapljice in mlečno kapljico, dodajte toliko, kot si želite. Če ste bolj sladkosnedi, stopite veliko čokolade. 🙂 Čokolado pokapljajte po pokovki in počakajte, da se strdi;
  4. postrezite in uživajte.

Najboljša vroča čokolada v Sloveniji

Najboljšo vročo čokolado najdete pri Chocomarju, priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa gosta vroča čokolada kot v vaši najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdete na spletni strani Chocomarja, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu. Pa dober tek!

logo rokmar
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekPrednosti strmih streh, ki jih je vredno poznati
Naslednji članekKako izbrati najboljšo ograjo za vaš dom?
logo rokmar
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.