3 prednosti veganskih sladoledov

Različni sladoledi in dekor
Photo by jenifoto on iStock

Veganska prehrana v zadnjem času pridobiva na priljubljenosti in vse več ponudnikov hrane dodaja veganske menije v svojo ponudbo. Z zamudo jim sledijo tudi sladoledarji, saj je veganski sladoled še vedno težje najti, še posebej v manjših slaščičarnah. Veganski sladoled pa ima nekaj prednosti pred klasičnim, ki vas bodo morda prepričale, da ga naslednjič naročite tudi vi.

Bolj prijazen do okolja

Klasičen sladoled vsebuje sestavine živalskega izvora, kot so mleko, smetana in jajca. Industrijska živinoreja je ena največjih onesnaževalk okolja, zato je veganska prehrana bolj trajnostna. Z rastlinsko prehrano prav tako ne škodujemo živalim, ki so v verigi industrijske živinoreje močno izkoriščane. Če vam je torej mar za okolje in bi radi zmanjšali svoj ogljični odtis, namesto klasičnega raje izberite veganski sladoled.

Sladoled v kornetih
Photo by Abdulkadir ARSLAN on iStock

Manj kalorij in holesterola

Veganska prehrana ni avtomatsko bolj zdrava. Pomfri je na primer veganski, pa to ne pomeni, da dobro vpliva na vaše zdravje. Kljub temu veganski sladoledi pogosto vsebujejo manj kalorij in holesterola, saj ne vsebujejo smetane. Seveda pa morate preveriti posamezne sestavine veganskega sladoleda, da ugotovite, ali je dejansko bolj zdrav.

Alergija na laktozo ni ovira

Vsi, ki so alergični na laktozo, vedo, kako težko je najti sladoled, ki ga lahko pojejo. Običajno jim ostanejo samo sadne lučke, ki so pravzaprav voda z dodanimi sladkorji in barvili. Veganski sladoled reši to težavo, saj ne vsebuje mlečnih sestavin, tako da ga lahko jedo tudi tisti, ki so alergični na laktozo.

Štirje korneti s čokoladnim sladoledom
Photo by Anna_Shepulova on iStock

Veganski sladoledi niso samo sadni

Ob besedah veganski sladoled hitro pomislimo na sadne sladolede, ki jih lahko brez večjega napora naredimo brez mlečnih sestavin. Kaj pa ostane čokoholikom? Na srečo lahko pri nas najdete tudi čokoladni veganski sladoled. Izdeluje ga družinsko podjetje Rokmar, ki ponuja kar 3 različne okuse čokoladnih atomatov – chocomar double, kakao prah 20-22 % in vege temna čokolada.

Poleg tega imajo v svoji ponudbi kar 16 sadnih aromatov, od klasičnih, kot sta banana in borovnica, do bolj nenavadnih, kot sta figa in hawaii guapa. Tudi oboževalci vanilijevega sladoleda bodo pri Rokmarju prišli na svoj račun, saj so skoraj vsi okusi veganski, ponujajo pa tudi bourbonsko vanilijo, ki se lahko pohvali s certifikatom.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekNASA pred preizkusom prvega električnega letala na svetu
Naslednji članekKatera je najboljša pohodna pot za družine na Koroškem?
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.