Zelene strehe

Zelene strehe vračajo naravi površine, ki jih zasedajo naša bivališča in poslovni prostori, vendar je zelenje na strehi veliko več kot le nadomestna zelenica:

  • zadržuje padavinsko vodo in s tem razbremenjuje meteorno kanalizacijo,
  • ščiti vitalne dele strehe pred vremenskimi pojavi in UV sevanjem,
  • preprečuje hitre temperaturne spremembe, ki so glavni vzrok za staranje materialov,
  • poveča fazni zamik pri prehodu toplote poleti,
  • zmanjšuje raven hrupa in veže prašne delce iz okolice.

Rastna podlaga je odvisna od vrste ozelenitve. Pri ekstenzivni ozelenitvi je zadostna debelina nasutja potrebna zaradi delovanja vetra, intenzivne ozelenitve pa potrebujejo pribl. 30 cm humusne podlage.

DUO PLUS

Bitumenska hidroizolacija se izvede v dveh ali treh slojih. Pri intenzivnih ozelenitvah se kot zadnji sloj vgradi trak s funkcijo protikoreninske zaščite. Bitumen iz naravnih nahajališč so za zaščito pred vodo in vlago uporabljali že v starem Babilonu. Bitumenski trakovi v zadnjem času spet pridobivajo na veljavi, saj zagotavljajo dolgotrajno zaščito stavbe, brez škodljivih vplivov na okolje.

Toplotna izolacija iz stiropora (EPS) omogoča oblikovanje nagibov za odvajanje meteorne vode.  Stiropor se je med svojo 70-letno uporabo v gradbenih konstrukcijah izkazal z izredno kombinacijo dobrih lastnosti. Po izteku življenjske dobe stavbe se lahko reciklira in tako v pozitivnem snovnem krogu krožnega gospodarstva prispeva k trajnostni gospodarski rasti.

Dodatni sloj toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena, položen nad hidroizolacijo, blaži temperaturna nihanja in je obenem tudi mehanska zaščita.

info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekSte kupili parcelo z objektom, zdaj pa bi rušili in zidali? Pozabite na nadomestno gradnjo
Naslednji članekSodobni sistemi obvladovanja fizičnega premoženja (sredstev) v proizvodnih, energetskih in infrastrukturnih podjetjih
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.