Ta kovanec za en evro je vreden kar 650 evrov! Majhna podrobnost ga dela tako dragocenega, bodite pozorni

Economic concept. One Euro Coin breaking into small pieces. Isolated on neutral background.
Foto: photoschmidt iz iStock

Obstajajo kovanci neopisljive vrednosti. Na primer kovanec za 1 evro, ki je dejansko vreden 650 evrov. Pozorni morate biti le na majhno podrobnost. V strokovnem jeziku govorimo o tako imenovanih zbirateljskih ali obtočnih kovancih. Spominske kovance lahko včasih tudi zamenjamo s tečajnimi kovanci, piše Fenix-magazin.

Izdaja jih Deutsche Bundesbank. Tudi spominski kovanec velja za običajno plačilno sredstvo, vendar ga po možnosti ne smemo uporabljati, saj imajo ti kovanci bistveno višjo vrednost. Obstaja še nekaj podrobnosti, zaradi katerih je kovanec prava naložba.

V tem primeru je kovanec za 1 evro vreden 650 evrov. Nekateri so ta denar morda že imeli v rokah, pa tega niso opazili. Če se vam kaj na kovancu zdi nenavadno, si ga oglejte podrobneje. Možno je, da imate posebno dragocen denar.

Gre za tako imenovane tipkarske napake. Tukaj so pravzaprav različne vrste. Ena najpogostejših lažnih kovnic je ‘ocvrto jajce’, ti kovanci so vredni okoli 100 evrov. Sorazmerno enostavno jih je opaziti. Notranjost kovanca je zamaknjena in ne točno na sredini.

Če je hrbtna stran kovanca obrnjena na glavo, gre za ‘brand rotacijo’ in takšen kovanec je vreden okoli 200 evrov. Vendar je to precej redko. Ena najbolj nenavadnih tipografskih napak je na primer »napaka planeta«. Ta izjemno redek kovanec iz Münstra prikazuje kovanec za 2 € na ploščici za 1 €. Kdor ima srečo, da v svoji denarnici najde prav ta kovanec, lahko zanj od zbiratelja dobi do 650 evrov, piše revija Fenix ​​​​.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekMeglilni sistem kot hlajenje: Prednosti, slabosti, cena in delovanje
Naslednji članekEU potrdila zgodovinsko odločitev: Kitajcem uvajamo visoke carine, veljati bodo začele takoj

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.