Veselimo se skupaj nove odlične letine sejma AGRA!

Ponudnika hrane kuhata
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo ponujal v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta vrhunsko opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. S strokovnimi razstavami živali bo predstavil najlepše rejske dosežke in vabil s sonaravnimi praksami v sejemske vrtove. Povezoval bo s strokovnimi nasveti in stanovskimi srečanji ter nazdravil prijateljskemu druženju z odličnimi kmetijskimi pridelki, jedmi in vini.

Uspešna pridelava

Množica domačih in tujih razstavljavcev bo ponujala inovativne rešitve, najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske ter gozdarske mehanizacije in opreme. Na voljo bodo semena, sadike, izdelki za prehrano in nego živali in rastlin, oprema za živilsko-predelovalno industrijo in gastronomijo. Bogat bo program kmetijskih gradenj ter opreme za urejanje vrtov in okolice bivališč.

Množica na sejmu
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

Odlična prehrana

Predstavljeni bodo izbrani pridelki, prehranski izdelki slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Vinska hala bo ponujala plemenita vina ter vinogradniško in vinarsko opremo.

Vinske steklenice
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

Partnerstvo z drugimi državami in strokovnimi institucijami

Država partnerica sejma AGRA bo Indija. S skupinskimi razstavnimi prostori se bodo predstavile še Bolgarija, Črna Gora, Severna Makedonija, Madžarska, Kosovo, Avstrijska Štajerska, Ukrajina, Senegal … Sejem bodo sooblikovale tudi vodilne slovenske vladne, strokovne in stanovske organizacije.

Moški pripravlja japonsko hrano
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

Živo z živalmi

Najboljše tradicije in nove pristope bodo oživljale strokovne predstavitve govedoreje, konjereje, drobnice ter razstava avtohtonih pasem domačih živali s ponudbo izdelkov kmetij. Maneža bo vsak dan prizorišče atraktivnih revij. V nedeljo in torek vabi tudi prikaz športnega konjeništva ter v sredo drobnice in pastirskih psov. Tu pa so še razstava malih živali, rib v ribniku in Vrtec malih živali za najmlajše.

Fant spremlja telička
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

Zeleno z rastlinjem in modro s strokovnimi nasveti

S praktičnimi nasveti bodo postregli praznično urejeni osrednji sejemski vrt Biotehniške šole Rakičan, učni eko poligon Zeleni dragulji narave pot taktirko Zveze društev ekoloških kmetov Slovenije, Permakulturni center Pomurskega sejma z vzorčnim čebelnjakom in hiško iz slamnatih bal, gozdno parkovni nasad ter nasad starih sort jablan in trt, razširjenih v Sloveniji.

Ljudje se sprehajajo med nasadom
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

S stroko do dobre žetve

Sejem bodo spremljali številni strokovni posveti, predavanja in okrogle mize na aktualne tematike. Praktični nasveti iz prve izkušene roke bodo na voljo tako vrtičkarjem in ljubiteljem malih živali kot tudi pravim kmetom.

Okrogla miza
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

Prijetno s koristnim

Sejem AGRA bo nagradil obiskovalce s številnimi zanimivimi predstavitvami, nepozabnimi doživetji, ugodnimi nakupi in odlično kulinariko.

Na sporedu bodo sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, tekmovanje v plesanju polke, v vlečenju vrvi, prikaz vodenja teličkov s strani najmlajših rejcev, srečanje starodobnih traktorjev Steyr in številna druga stanovska in prijateljska srečanja.

Vrstile se bodo pokušnje kmetijskih pridelkov in izdelkov, nagrajenih izdelkov z ocenjevanj kakovosti AGRA 2023 ter nagrajenih vin Vino Slovenija Gornja Radgona.

Najboljše iz podeželja bo moč kupiti na Ekološki tržnici ekoloških kmetij in Agrini tržnici.

Obiskovalci bodo lahko brezplačno poskusili turško kavo iz največje džezve na svetu, vpisane v Guinnessovo knjigo rekordov.

Otroci se bodo zabavali v ustvarjalnih delavnicah Otroških kotičkov.

Pari plešejo polko
Foto: on Pomurski sejem d. o. o.

Ugodne cene vstopnic

Od 26. do 31. avgusta 2023 bo sejem za obiskovalce odprt med 9.00 in 18.00 uro.

Cene enodnevnih vstopnic v predprodaji (spletni nakup) znaša samo 7,00€.

Kakovost, ki jo predstavlja sejem AGRA, je preverjena na strokovnih ocenjevanjih kakovosti!

Vabi vas dnevno svež program dnevnega poslovnega in strokovnega dogajanja.

In še razgibani povabili z Leopoldom I.

Sejmu lahko sledite tudi na Facebook strani in uradni spletni strani. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.