Velika izbira strešnih oken FAKRO

Velika izbira med številnimi modeli in velikostmi oken omogoča prilagoditev vsem prostorom na podstrešju. Strešna okna z obračanjem okoli sredinske osi, okna z dvignjeno osjo ali kombinirana okna imajo kljuko na spodnji strani krila, kar poenostavi upravljanje pri višji vgradnji. Višja vgradnja omogoča optimalnejše osvetlitev prostora. Kljuka ima tri stopnje zapiranja, kar omogoča zračenje v dveh odprtih položajih.

Strešna okna FAKRO so izdelana iz najkvalitetnejšega, večkratno lepljenega in vakuumsko impregniranega borovega lesa. Končno površinsko zaščito lesu zagotavlja večkratno lakiranje z akrilnimi (naravnimi) ali poliuretanskimi (belimi) laki. Vsi leseni elementi so z zunanje strani zaščiteni z aluminijasto pločevino, ki je odporna na vremenske vplive in UV-žarke. Strešna okna FAKRO so lahko izdelana tudi iz umetne mase z ojačenim pocinkanim jeklenim jedrom.

 

VARNOST IN PROTIVLOMNA ZAŠČITA

Strešna okna FAKRO so edina strešna okna na tržišču, ki so zaradi svoje visoke kakovosti in varnosti pridobila nemški TUV certifikat. Pridobitev te svetovno znane oznake kakovosti ne pomeni samo priznanje razvoju in kvaliteti podjetja FAKRO, pomeni tudi vsakoletno kontrolo izdelkov in proizvodnih procesov.

TÜV SÜD CERTIFIKAT

Poleg glavnih funkcij kot je osvetlitev in zračenje prostora morajo strešna okna zagotavljati tudi varnost in ščititi pred neželenim padcem v zgradbo. Enotna smernica za okna in vrata EN 14 351-1, ki je začela veljati 1. februarja 2007, natančno opredeljuje varnostne zahteve, ki jih morajo izpolnjevati okna. Strešna okna FAKRO nudijo ustrezno varnost delavcem na strehi in prebivalcem podstrešnega stanovanja.

Kaljeno steklo (ESG/VSG) in ojačana konstrukcija topSafe omogočata izpolnitev najmanj 3. varnostnega razreda, ki ga določa varnostni preizkus po evropski smernici EN 13049. Glavne značilnosti sistema topSafe:

  • Daljši in močnejši vijaki, ki so v leseno krilo nameščeni poševno, preprečujejo, da bi se okovje odtrgalo in krilo potisnilo v prostor.
  • Kovinski element v zapiralni   ploščici okrepi zapah.
  • Kovinska letev oteži vlom z orodjem.

NAJDALJŠE STREŠNO OKNO NA SVETU

Strešna okna FAKRO ponujajo rešitve, ki jih ne nudi jo drugi proizvajalci. Največja dolžina okna FDY-V je 255 cm – trenutno celo najdaljše strešno okno na tržišču.

Namen in udobje tega strešnega okna sta enaka lastnostim okna FYP-V, le da ima okno FDY-V poleg gornjega gibljivega krila, spodaj še eno fiksno krilo. Poleg razkošne osvetlitve prostora nudi dober in varen razgled tudi najmlajšim članom družine.


Obiščite podjetje TIM MACLER d.o.o. na 50. MOS in se med drugim prepričajte o kakovosti in raznoliki izbiri, ki jo nudijo strešna okna FAKRO.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.