Varčno ogrevanje s toplotno črpalko

0

Za ogrevanje hiše ali poslovnega objekta so sistemi MITSUBISHI ELECTRIC s toplotno črpalko zrak-voda idealna in tudi vedno bolj zaželena rešitev ogrevanja za novogradnje in domove, kjer se obnavlja ogrevalni sistem in zamenjuje potratne kotle na fosilna goriva, kateri marsikje prispevajo tudi k prekomerni onesnaženosti okolja z delci PM10. Ogrevanje s toplotno črpalko ni le varčno ter čistejše, je tudi udobnejše, ker jo lahko upravljamo prek mobilne aplikacije tudi v odsotnosti in iz oddaljenega kraja, kar pri ogrevanju z drvmi ni mogoče. Sistem je primeren tudi za ogrevanje večjih objektov.

Zunanje enote ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda so na razpolago v dveh verzijah: Ecodan in Zubadan. Glede na potrebo po topli sanitarni vodi sta na voljo dve varianti enot za pripravo vode, brez ali z 200 litrskim  rezervoarjem sanitarne vode. Notranje hidro enote sanitarno vodo segrejejo do 60 °C, s programom za preventivno toplotno dezinfekcijo sanitarne vode (proti legioneli) do 70 °C, poleg tega naprave dosegajo temperaturo ogrevalne vode 60 °C tudi na dovodu. Funkcija avtomatskega prilagajanja meri sobno temperaturo in zunanjo temperaturo ter na tej podlagi izračuna potrebno moč za ogrevanje prostora.

Temperatura dovoda v sistemu je krmiljena avtomatsko glede na zahtevano zmogljivost ogrevanja, medtem ko se v prostoru stalno vzdržuje optimalna temperatura. Na ta način se izognemo nepotrebnemu trošenju energije. Vse kombinacije zunanjih in notranjih enot sistema MITSUBISHI ELECTRIC zrak-voda za ogrevanje prostorov se uvrščajo v energijski razred A++. Z obratovanjem ogrevalnega kotla, bi za kurilno olje letno porabili približno 3 krat več v primerjavi z obratovanjem sistema s toplotno črpalko zrak-voda. Predelava starega kurilnega sistema stanovanjske hiše se trenutno posebej splača zaradi subvencij EKO SKLADA namenjenih občanom.

info@vitanest.si | 080 1959 | Spletna stran

Vitanest d.o.o. je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1999 na osnovi dolgoletnih izkušenj s področja distribucije ogrevalnih in klimatskih naprav. Smo uvoznik in distributer za klimatske naprave, toplotne črpalke, rekuperatorje toplote s prezračevanjem, bakrene cevi in konzole za namestitev teh naprav.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.