Varčno ogrevanje s toplotno črpalko

Za ogrevanje hiše ali poslovnega objekta so sistemi MITSUBISHI ELECTRIC s toplotno črpalko zrak-voda idealna in tudi vedno bolj zaželena rešitev ogrevanja za novogradnje in domove, kjer se obnavlja ogrevalni sistem in zamenjuje potratne kotle na fosilna goriva, kateri marsikje prispevajo tudi k prekomerni onesnaženosti okolja z delci PM10. Ogrevanje s toplotno črpalko ni le varčno ter čistejše, je tudi udobnejše, ker jo lahko upravljamo prek mobilne aplikacije tudi v odsotnosti in iz oddaljenega kraja, kar pri ogrevanju z drvmi ni mogoče. Sistem je primeren tudi za ogrevanje večjih objektov.

Zunanje enote ogrevalne toplotne črpalke zrak-voda so na razpolago v dveh verzijah: Ecodan in Zubadan. Glede na potrebo po topli sanitarni vodi sta na voljo dve varianti enot za pripravo vode, brez ali z 200 litrskim  rezervoarjem sanitarne vode. Notranje hidro enote sanitarno vodo segrejejo do 60 °C, s programom za preventivno toplotno dezinfekcijo sanitarne vode (proti legioneli) do 70 °C, poleg tega naprave dosegajo temperaturo ogrevalne vode 60 °C tudi na dovodu. Funkcija avtomatskega prilagajanja meri sobno temperaturo in zunanjo temperaturo ter na tej podlagi izračuna potrebno moč za ogrevanje prostora.

Temperatura dovoda v sistemu je krmiljena avtomatsko glede na zahtevano zmogljivost ogrevanja, medtem ko se v prostoru stalno vzdržuje optimalna temperatura. Na ta način se izognemo nepotrebnemu trošenju energije. Vse kombinacije zunanjih in notranjih enot sistema MITSUBISHI ELECTRIC zrak-voda za ogrevanje prostorov se uvrščajo v energijski razred A++. Z obratovanjem ogrevalnega kotla, bi za kurilno olje letno porabili približno 3 krat več v primerjavi z obratovanjem sistema s toplotno črpalko zrak-voda. Predelava starega kurilnega sistema stanovanjske hiše se trenutno posebej splača zaradi subvencij EKO SKLADA namenjenih občanom.

info@vitanest.si | 080 1959 | Spletna stran

Vitanest, d. o. o. je uradni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric, vgradnjo pa izvajajo pooblaščeni monterji iz vse Slovenije.

Prejšnji članekOkolju prijazna MCA lesena okna
Naslednji članekECORASTER – najuspešnejši talni utrditveni sistem v Evropi
info@vitanest.si | 080 1959 | Spletna stran

Vitanest, d. o. o. je uradni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih naprav Mitsubishi Electric, vgradnjo pa izvajajo pooblaščeni monterji iz vse Slovenije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.