Ursa na predstavitvi Svetovne konference trajnostne gradnje, World SB14 Barcelona

Podjetje URSA kot platinast pokrovitelj s polno paro sodeluje pri pripravah na Svetovno konferenco trajnostne gradnje, WORLD SB 14, ki se bo odvijala med 28. in 30. oktobrom v Barceloni. Gre za srečanje globalnega pomena, ki bo združilo najpomembnejše deležnike na področju trajnostne gradnje.

1. julija se je Efrén del Pino, direktor mednarodnega marketinga pri podjetju URSA Insulation, udeležil srečanja Organizacijskega odbora, kjer so se udeleženci seznanili z glavnimi poudarki konference. Prva izmed osrednjih točk je bila predstavitev poročila “Globalna vizija”, študije o izzivih, s katerimi se sooča globalni gradbeni sektor, ki bo služila kot izhodišče za razprave v okviru konference SB14 Barcelona.

 

Poročilo navaja, da se bo z izboljšanjem energijske učinkovitosti energijska potreba gospodinjstev zmanjšala za 24 %, nestanovanjskih stavb pa za 27 %. Posledica tega bo do 23% znižanje izpustov.

 

Izziv, s katerim se gradbeni sektor sooča v prvi polovici tega stoletja, je zagotavljanje ustreznih bivališč za globalno rastoče prebivalstvo, ki bo leta 2050 preseglo 9 milijard. Glede na trenutne težnje se bo raba energije na področju gradbeništva za zadostitev potreb gospodinjstev povečala za 50 % med leti 2010 in 2050, kar bo doprineslo k 40% povečanju izpustov toplogrednih plinov. Do leta 2050 bi tako že samo gradbeni sektor z izpuščanjem CO2 v okviru dovoljenih omejitev botroval k segretju ozračja za do 2 ºC.

 

Efrén Del Pino je izrazil svojo podporo predlogom za zmanjšanje izpustov CO2, predstavljenim v poročilu, ki temeljijo na dveh strategijah: energijski učinkovitosti in rabi drugačnih energijskih virov. Pri URSI že leta delamo ne le na trajnosti naših lastnih gradbenih materialov, pač pa tudi na razvoju produktov, sistemov in rešitev, ki pripomorejo k boljši energijski učinkovitosti in manjšemu onesnaževanju stavb, kjer so uporabljeni, je dejal vodja marketinga.

 

URSA bo pomembno sodelovala pri tem globalnem srečanju, ki je bilo javnosti uradno predstavljeno 2. julija. Podjetje s področja izolacijskih materialov bo organiziralo tri razprave, predstavljalo se bo na velikem razstavnem prostoru na razstavišču ter bo sodelovalo pri vseh dogodkih in dejavnostih, ki se bodo odvijali v treh dneh trajanja Konference.

 

“Kot proizvajalci smo zavezani k podpori Konference že od samega začetka. Razumemo, da lahko postane ključna odskočna deska za spremembe na področju gradbeništva in s tem predstavlja temelj za razvoj smernic in načrtovanje dejavnosti na različnih trgih v okviru področja po vsem svetu. Konferenca bo združila ključne deležnike, ki se na področju gradbeništva zavzemajo za trajnost. URSA jim pri tem želi stati ob strani”, je pristavil Efrén del Pino.

 

World SB14 Barcelona je konferenca, ki jo organizira GBCe in jo podpirajo CIB (Mednarodni svet za gradbeništvo), iiSBE (Mednarodna iniciativa za trajnostno grajeno okolje), UNEP-SBCI (Iniciativa za trajnostno gradnjo in podnebje) in FIDIC (Mednarodna zveza svetovalnih inženirjev), računa pa tudi na sodelovanje WGBC (Svetovni svet za zeleno gradnjo). Serija konferenc trajnostne gradnje, katere del je tudi SB14 Barcelona, predstavlja največje globalno srečanje, katerega cilj je razpravljanje o različnih vidikih trajnostne gradnje.

Podjetje URSA SLOVENIJA d.o.o. je proizvajalec izolacije iz steklene volne in dnevno proizvede okrog 80 ton steklene volne. Vsi naši izdelki so zdravstveno neoporečni skladno z evropsko zakonodajo in so certificirani.
http://www.ursa.si/ | ursa.southeast@uralita.com | 07 3918300 | Povhova ulica 2, 8000 Novo Mesto

Prejšnji članekUredba o označevanju proizvodov, povezanih z energijo, glede rabe energije in drugih virov
Naslednji članekGorenje v Berlinu premierno predstavlja osebne kuharske pomočnike HomeMade

Podjetje URSA SLOVENIJA d.o.o. je proizvajalec izolacije iz steklene volne in dnevno proizvede okrog 80 ton steklene volne. Vsi naši izdelki so zdravstveno neoporečni skladno z evropsko zakonodajo in so certificirani.
http://www.ursa.si/ | ursa.southeast@uralita.com | 07 3918300 | Povhova ulica 2, 8000 Novo Mesto

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.