Brezplačno predavanje o učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih

Izkoristite priložnost in se udeležite brezplačnega predavanja o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih energije.

Izkoristite priložnost in se udeležite brezplačnega predavanja o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih energije. Predavanja se bodo odvija v Ljubljani in sicer:

  • v torek, 20.1.2015 od 16 do 20h, stavba MOL (sejna soba, pritličje), Zarnikova 3, Ljubljana
  • v torek, 27.1.2015 od 16 – 20h, Knjižnica Bežigrad, Einspielerjeva 1, Ljubljana

Neodvisni energetski svetovalci ENSVET bodo obiskovalcem na posvetu spregovorili o naslednjih temah:

 

1)    ENOSTAVNI ENERGETSKI UKREPI

Starejše zgradbe so se gradile v času nižjih cen energentov, zato se je energiji namenjalo manj pozornosti. Kljub današnjim višjim cenam energentov se včasih izkaže, da nekatere investicije niso ekonomsko upravičene, so težko izvedljive, včasih pa zanje preprosto ni denarja. Z enostavnimi ukrepi, ki jih morda lahko izvedemo sami, ali pa stroški izvedbe niso visoki, lahko »hitro« zmanjšamo strošek za energijo.

2)    ENERGETSKO UČINKOVITE NAPRAVE/APARATI ZA GOSPODINJSTVA

Vemo, da starejši gospodinjski aparati in druge naprave za delovanje porabijo več električne energije in/ali vode kot novejši aparati, tudi raven hrupa je precej višja. Težko si predstavljamo, kolikšna je razlika v letnem strošku za delovanje teh aparatov oziroma naprav. Tudi pri nakupu novega aparata točno ne vemo, koliko nas bo stala uporaba aparata razreda B, koliko aparata razreda A in kdaj se bo nekoliko višja cena nakupa pravzaprav povrnila?

 

3)    SANACIJA TOPLOTNEGA OVOJA STAVBE

Predstavljen bo opis izboljšanja zunanjega ovoja stavbe z zamenjavo stavbnega pohištva, z dodatno zunanjo ali notranjo toplotno izolacijo in najpogostejše napake, ki jih ob tem naredimo. Predstavljeni bodo najpogosteje uporabljeni materiali za dodatno toplotno izolacijo in način vgradnje le teh v ovoj stavbe. Pogosto se z izvedbo toplotne zaščite izvede tudi potrebna zaščita pred vlago – prikazano bo, kako dodatna toplotna zaščita vpliva na difuzijo vodne pare skozi gradbeno konstrukcijo v zimskem času.

 

4)    FINANCIRANJE UKREPOV URE IN OVE

Predstavljeni bodo predvidene nepovratne finančne spodbude, ki jih namerava Eko sklada objaviti v letu 2015 za spodbujanje učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov.

 

V času strokovnega posveta bodo občanom na voljo neodvisni energetski svetovalci ENSVET-a, s katerimi se boste lahko individualno pogovorili o svojih dilemah in vprašanjih glede rabe energije v gospodinjstvih.

 

Vljudno vabljeni.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.