Ura za Zemljo: Ugasnimo luči!

Danes ob 20:30 pa do 21:30 se pridružite številnim po svetu in tudi v Sloveniji, ki bodo za eno uro ugasnili luči.

Pridružite se globalni pobudi v boj proti podnebnim spremembam. Ura za Zemljo, pokažimo, da nam ni vseeno za naš planet in eno uro ugasnimo luči in druge električne naprave in s tem simbolično zmanjšajmo porabo energije in prispevajmo v boju proti podnebnim spremembam.

V Sloveniji bomo luči ugasnili danes, 29. marca 2014, med 20:30 in 21:30. V pobudi bo sodelovalo kar 34 slovenskih občin, ponekod bodo ugasnili javno razsvetljavo. Tudi Ljubljanski grad bo eno uro v temi.

Eno uro ne bodo osvetljene znamenitosti, kot so Kitajski zid, Eifflov stolp, Opera v Sdneyu, Notredamska katedrala, Buckinghamska palača, kraljeva palača v Bangkoku, dubajski nebotičnik Burž Kalifa in kot smo pred dnevi poročali bo tudi Evropska komisija ugasnila luči na pročeljih svojih glavnih zgradb v Bruslju in Luksemburgu.

Ura za Zemljo je bila prvič organizirana že leta 2007 in poteka vsako zadnjo soboto v marcu. S pobudo se izkazuje solidarnost eni petini svetovnega prebivalstva, ki še vedno nima dostopa do električne energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.