TOUCH – postanite gospodar svetlobe

TOUCH ustvarja prijetno vzdušje tam, kjer doslej ni bilo mogoče. Pridušena svetloba ustvarja ozračje miru, pa tudi čutnosti in romantike. Je zaščitni znak romantičnih lokalov in mirnih poznovečernih ur doma ali v delovnem prostoru. S prihodom LED in varčnih sijalk, ki se jih v dobri meri ni dalo zatemnjevati, je velik del tega miru in romantičnosti izpuhtel. TOUCH ponovno omogoča, da zatemnimo svetlobo kjerkoli, ne glede na tip sijalke ali žarnice. Prijeten mir ali romantičnost prinaša tja, kjer je poprej ni bilo.

V TEMI TOUCH POSTANE NEŽNO TANKA AMBIENTALNA LUČKA

Ta označuje mesto stikala in blago razsvetljuje prostor. Izberemo lahko eno od kar osmih različnih barv nežne svetlobe, katerih barvo in svetlost lahko kadarkoli poljubno prilagajamo svojemu razpoloženju. V nekaj sekundah, sami in brez orodja.

VKLOP JE MEHAK IN PODALJŠAN

To ne podaljšuje le življenjske dobe sijalke, ampak tudi veliko prijazneje, počasneje zamenja temo s svetlobo.

Vklop je neslišen, kar naredi prihod svetlobe še bolj skrivnosten.

TOUCH SE PRILAGODI 
VSAKEMU PROSTORU

Nadomesti lahko katerokoli stikalo v vseh prostorih, brez dodatnih posegov. Ko se odločimo zamenjati opremo ali morda le barvo stene, lahko TOUCH prilagodimo z enostavno menjavo okvirja. To naredimo v nekaj sekundah, sami in brez orodja.

TOUCH JE ČUDOVIT DEL NAJLEPŠIH BIVALNIH IN DELOVNIH PROSTOROV

Je sodobna, prefinjeno gladka površina z drobno svetlobno črto na dnu. Krasi ga izjemna izbira okvirjev, tako glede oblik, barv, vzorcev in materialov. Na voljo je stroga in ostro izklesana linija okvirjev Line, božajoče zaobljena linija Soft, in edinstvena in osupljiva linija Pure iz naravnih materialov, lesa, stekla in kovine.

Ne glede na to, ali je prostor klasično in tradicionalno opremljen, ali pa biser sodobne arhitekture, TOUCH se odlično prilagodi kateri koli opremi ali videzu prostora.

TOUCH OMOGOČA ZNATNE PRIHRANKE, KJER JE BILO PREJ NEMOGOČE

Včasih je bilo enostavno – žarnice so bile poceni in zatemnili smo jih lahko z vsakim zatemnilnikom. Ob prihodu LED in varčnih sijalk pa je zatemnjevanje postalo drago, tehnično zahtevno in ponekod nemogoče. TOUCH prinaša revolucijo v nadzor svetlobe. Zatemni lahko tudi nekatere najcenejše nezatemnilne sijalke, zato ni treba kupovati dražjih zatemnilnih LED in varčnih sijalk.

Kadar zamenjamo tip sijalke, ni več treba zamenjati še tipa zatemnilnika, kar je bilo doslej nujno. TOUCH z mehkim vklopom podaljšuje življenjsko dobo sijalke, zato prihranimo tudi pri stroških sijalk. Ne nazadnje, zatemnjevanje še dodatno in bistveno zmanjša porabo energije LED in varčnih sijalk. TOUCH je elegantno enostaven način, da naredimo nekaj dobrega za okolje in za svoj žep.

TOUCH OHRANJA ZDRAVJE

Zatemnjevanje svetlobe v nočnih urah ni le stvar udobja, ampak tudi zdravja. Noč je čas, ko telo počiva in nabira moči za nov dan. Včasih smo ljudje živeli v ritmu sonca. Danes si z močnimi svetili krojimo dan, ko bi telo že moralo počivati. To nima dobrega učinka na imunski sistem, kar so leta 2011 dokazali na Splošnem kliničnem raziskovalnem centru iz Bostona, v ZDA.

Pokazalo se je, da močna svetloba ponoči povzroča zakasnitev izločanja hormona melatonin. Ta se prav zaradi vpliva svetlobe začne sproščati po sončnem zahodu. Melatonin deluje kot antioksidant. Nevtralizira rakotvorne proste radikale v telesu, krepi in obnavlja imunski sistem. Domneva se, da je povišana stopnja obolelosti za rakom med nočnimi delavci lahko tudi posledica zmanjšanega izločanja melatonina. Vpliva pa tudi na kakovost spanca, regulacijo telesne temperature, krvni tlak in nivo krvnega sladkorja.

Če želimo bivati ali delati tudi v poznih urah, je zdravo, da zatemnimo svetlobo v prostoru. TOUCH omogoča, da to naredimo povsod, tudi tam, kjer zaradi LED ali varčnih sijalk to ni bilo mogoče.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.