TONDACH pomaga prizadetim v poplavah

Katastrofalne poplave na Balkanu: Tondach pomaga žrtvam poplavljenih območij – pomoč prizadetim za novo streho nad glavo

Več kot 3 milijone ljudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Srbiji so prizadele najhujše poplave v 100 letih. Razmere v poplavljenih regijah na Balkanu se le počasi izboljšujejo, v delih Bosne in Srbije je nedavni dež znova poskrbel za preplah – v vsakem primeru kot posledica ostaja blato in uničene hiše. Po mnenju EBRD (Evropska banka za obnovo in razvoj) se ocena škode, ki so jo povzročile katastrofalne poplave giblje višini 3 milijarde EUR.

Hitra pomoč za dostavo gradbenega materiala
V kriznih območjih potekajo čiščenja in obnovitvena dela. Poplave so najbolj prizadele dele Srbije ter Bosne in Hercegovine. Da bi žrtve poplav v tej regiji čim prej imele streho nad glavo, sta se podjetji Tondach Gleinstätten in Wienerberger takoj odločili pomagati s strešniki in zidno opeko za prizadeta območja.


„Pomoč in podpora ljudem v tej regiji ima za nas prednost. Hitro je potrebno poskrbeti, da bodo prizadeti spet imeli streho nad glavo. Ponovno je potrebno vzpostaviti vso potrebno infrastrukturo, kot so vrtci, šole in bolnišnice. Poleg dobrodelnih organizacij želimo tudi mi prispevati svoj delež za hitro obnovo. Žrtvam poplav bomo darovali 100 streh,« sta povedala Martin Olbrich in Marcus Pechlaner, člana uprave Tondach Gleinstätten AG. Wienerberger in Pipelife bosta žrtvam poplav darovala gradbeni material.


Obnova za lahko začne
Tondach in Wienerberger imata proizvodnjo in prodajo na lokacijah prizadetih območij. Za hitro pomoč se ljudje lahko obrnejo neposredno na lokalne dobrodelne organizacije. Koordinacija usklajevanja delitve kritine kot pomoči pa v državah poteka preko naslednjih dobrodelnih organizacij:

Hrvaška:  Hrvaški Rdeči križ

                 Ulica Crvenog križa 14, P.P.93
                 HR- 10 001 Zagreb


Srbija:      Hausing Center,
                 Jaše Prodanovića 16,
                 RS-11000 Beograd


Bosna:     Caritas Switzerland
                 Travnička 1
                 BiH-71000 Sarajevo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.