Skupina Gorenje sklenila distribucijsko partnerstvo z ameriškim Sub-Zero Group Inc.

Velenje, Slovenija; Madison, Wisconsin, ZDA; 4. februar 2014 – Skupina Gorenje in vodilni ameriški proizvajalec gospodinjskih aparatov visokega cenovnega razreda Sub-Zero Group Inc. sta sklenila dolgoročno pogodbo o distribuciji Gorenjeve premijske blagovne znamke Asko. S tem bo Sub-Zero Group Inc. od 1. aprila 2014 dalje ekskluzivni distributer pralnih, sušilnih in pomivalnih strojev Asko v Severni Ameriki. Sklenjeno sodelovanje je del strateških aktivnosti, s katerimi Skupina Gorenje krepi svojo prisotnost izven Evrope ter povečuje prodajo aparatov v visokem cenovnem razredu.

Asko je premijska blagovna znamka Skupine Gorenje, s katero Skupina gradi svojo globalno prisotnost. Poleg Skandinavije in Avstralije je eden najpomembnejših trgov za blagovno znamko tudi Severna Amerika, predvsem ZDA, kjer je Asko prisoten že od leta 1987. Sklenitev sodelovanja s Sub-Zero Group Inc., vodilnim podjetjem v svoji panogi, pa odpira nove možnosti za razvoj te blagovne znamke na severnoameriškem tržišču. Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je poudaril, da je sodelovanje s Sub-Zero Group Inc. pomembno tudi za uresničevanje Gorenjevih strateških ciljev. “Verjamemo, da je Sub-Zero Group pravi partner za Skupino Gorenje in premijsko blagovno znamko Asko v Severni Ameriki. Smo evropski proizvajalec z več kot 60-letno tradicijo, ki 92 % prihodkov ustvari v Evropi, vendar želimo okrepiti svojo globalno prisotnost. Dolgoročno poslovno sodelovanje, ki smo ga sklenili s Sub-Zero Group Inc., tako tlakuje pot do uresničitve tega cilja. Sub-Zero Group Inc. je sinonim za prestižne hladilno-zamrzovalne in kuhalne aparate najvišjega cenovnega razreda in sklenjeno poslovno sodelovanje prinaša prednosti obema družbama.”


Sub-Zero Group Inc. je vodilni ameriški proizvajalec hladilno-zamrzovalnih aparatov znamke Sub-Zero in kuhalnih aparatov znamke Wolf. Obe blagovni znamki se uvrščata v najvišji cenovni razred. S prevzemom distribucije pralnih, sušilnih in pomivalnih strojev Asko bo Sub-Zero Group Inc. svojo ponudbo v Severni Ameriki zaokrožil še s to skupino velikih gospodinjskih aparatov. Poleg distribucije bo Sub-Zero Group Inc. kupcem aparatov Asko nudil tudi prvovrstne poprodajne storitve.

Jim Bakke, predsednik uprave Sub-Zero Group Inc., je komentiral trdnost tega partnerstva. Kot vodja in predstavnik tretje generacije tega družinskega podjetja posebno pozornost posveča usklajenosti in kompatibilnosti partnerjev. “Obe podjetji sta pred približno šestimi desetletji ustanovili podjetniki z vizijo kakovosti, zmogljivosti in dizajna. Tako nas z Askom družijo bogata tradicija ter zelo podobne vrednote,” je pojasnil Jim Bakke. “Proizvodi Asko so izdelani kot profesionalni aparati z brezčasnim dizajnom, vrhunsko in dolgotrajno zmogljivostjo ter z inovativnimi funkcijami in lastnostmi. Veseli me, da lahko preko svojih odličnih in učinkovitih prodajnih in storitvenih kanalov ponudimo izdelke te ugledne blagovne znamke.”


O Skupini Gorenje

Skupina Gorenje je eden vodilnih evropskih proizvajalcev gospodinjskih aparatov s 64-letno tradicijo delovanja. S svojimi inovativnimi in tehnološko naprednimi aparati, ki jih odlikuje vrhunski dizajn, poenostavlja življenje uporabnikov v 90 državah po vsem svetu. Ponudbo gospodinjskih aparatov pod globalnima blagovnima znamkama Gorenje in Asko ter lokalnimi blagovnimi znamkami Atag, Pelgrim, Mora, Upo, Etna in Körting dopolnjuje s programom kuhinjskega pohištva ter drugih aparatov za dom, kot so grelniki vode in toplotne črpalke. Je večkratni prejemnik nagrad za odličnost v oblikovanju in inovativne rešitve. 92 odstotkov prihodkov ustvari v Evropi, največ v Nemčiji, Rusiji, Beneluksu, Ukrajini, Skandinaviji ter Jugovzhodni Evropi. Več informacij o Skupini Gorenje je na voljo na spletnih straneh www.gorenje.com in www.gorenjegroup.com.

O Sub-Zero Group Inc.

Sub-Zero Group Inc. proizvaja premijske aparate blagovnih znamk Sub-Zero in Wolf za globalni trg. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1945 s sedežem v kraju Madison v zvezni državi Wisconsin. Je vodilni proizvajalec luksuznih hladilnih in zamrzovalnih aparatov ter aparatov za hrambo vina, izdelanih v ZDA. Kot podjetje specializirano za proizvodnjo aparatov za ohranjanje svežine hrane je pionir tehnologije dvojnega hlajenja (ločenega sistema za vzdrževanje vlage in temperature v hladilnem in zamrzovalnem delu aparata) ter se ponaša z dosežkom, da je prvo podjetje, ki je omogočilo shranjevanje hrane pri temperaturah pod -18 °C. Leta 2000 je Sub-Zero z odkupom pravic od podjetja Wolf Range svojemu portfelju dodal blagovno znamko Wolf, ki obsega ponudbo gospodinjskih kuhalnih aparatov visokega razreda. Tako se je Wolf pridružil Sub-Zero in blagovni znamki predstavljata odlično kombinacijo tako v poslovnem svetu kot v kuhinji. Zasebno podjetje v družinski lasti, ki je trenutno vodi tretja generacija lastnikov, upravlja tudi s proizvodnimi obrati v kraju Fitchburg v ameriški zvezi državi Wisconsin ter v kraju Goodyear v ameriški zvezni državi Arizona. Izdelki obeh znamk redno prejemajo najvišja priznanja za dosežke na področju inovacij in zadovoljstva kupcev v segmentu hladilnih in kuhalnih aparatov. Dodatne informacije o Sub-Zero ter Wolf najdete na spletni strani subzero-wolf.com, spremljate jih lahko tudi prek.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.