S sistemi Solatube do energijsko varčnega razsvetljevanja bivanjskih prostorov

SOLATUBE
Photo by SOLATUBE
SOLATUBE
Photo by SOLATUBE

V naših domovih čez dan pogosto uporabljamo umetno razsvetljavo, saj naravne svetlobe, ki prehaja skozi steklene površine vgrajenih oken in vrat, za osvetlitev bivanjskih površin glede na naše potrebe običajno ni dovolj. Da je dnevna svetloba bistvenega pomena za naše zdravje in počutje, se ljudje še vedno premalo zavedamo, dejstvo pa je, da se v prostorih, kjer je dnevne svetlobe več, raje zadržujemo in v njih tudi občutno lažje delamo.

Zaradi pomanjkanja dnevne svetlobe v kuhinjah, dnevnih, otroških in delovnih sobah, spalnicah, kopalnicah, kabinetih, pritličjih in garažah čez dan pogosto prižigamo luči. To velja tudi za povsem temne prostore, kjer skladno z arhitekturno zasnovo objekta klasičnih oken sploh ni mogoče ali jih ni smiselno vgraditi. Med njimi brez dnevne svetlobe v domovih največkrat ostajajo naše kopalnice, toaletni prostori, hodniki, stopnišča in kleti.

SOLATUBE
Photo by SOLATUBE

Odlično rešitev, ki zagotavlja naravno svetlobo najvišje kakovosti z najboljšim barvnim spektrom in hkrati omogoča enakomerno osvetlitev prostora preko celega dne, ponuja tehnološko dovršeni sistem Solatube.

Ta inovativni sistem učinkovito zajema zunanjo dnevno svetlobo in jo preko strešne kupole, visoko odbojnih cevi in razpršilnika preusmeri v notranje prostore. Za razliko od klasičnih oken, ki razpoložljivo svetlobo v prostor prenesejo z zunanjih obodnih sten, jo Solatube v prostor razprši s stropa in jo usmeri tja, kjer jo najbolj potrebujete. Prav tako sistem v eni enoti ponuja rešitev še za nočni čas z dodatno vgradnjo varčne sijalke, za prostore, ki bi jih želeli čez dan kdaj tudi zatemniti, pa je na voljo zatemnilnik, ki ga je prav tako mogoče enostavno regulirati s stikalom, vgrajenim na steni.

SOLATUBE
Photo by SOLATUBE
solatube
Photo by SOLATUBE

Solatube sistemi se ponašajo z izjemno odsevnimi cevmi z najvišjo spektralno odbojnostjo na svetu, ki znaša kar 99,7 %. Cevi je mogoče z ravnimi ali kotnimi elementi s strehe v globino objekta poljubno podaljševati do 16 m, pri tem pa ne ogroziti rezultatov svetilnosti. Ker v kupolo vgrajen filter preprečuje možnost vdora IR žarkov, poleti ne prihaja do neželenega dodatnega segrevanja prostora, pozimi pa ne do toplotnih izgub. Filter hkrati preprečuje tudi vdor UV žarkov,  zato v prostorih, osvetljenih s Solatube sistemi, ne prihaja do bledenja barv.

Svetlobnike je mogoče vgraditi na strehe z različnimi kritinami in nakloni, pa tudi na osončene fasade, zelene strehe in druge uporabne površine, pod katerimi se nahajajo podzemni prostori. Sistem ne potrebuje nikakršnega vzdrževanja in je odporen na vremenske vplive. Bistvena prednost je tudi hitra in enostavna vgradnja, ki jo brez nereda in preoblikovanja strešne konstrukcije z našimi izvajalci običajno opravimo v nekaj urah.

SOLATUBE
Photo by SOLATUBE
SOLATUBE
Photo by SOLATUBE

Solatube sisteme vgrajujemo tudi v starejše objekte, kjer imajo uporabniki naravno svetlobo še posebej skopo odmerjeno. Za prehod preko etaž uporabljamo kronsko vrtanje in ob pravilni zaščiti lahko to izvajamo tudi v opremljenih prostorih. Investitorjem običajno ponudimo rešitev z montažo sistema preko kotnih delov prostorov.

Ker ima vsaka individualna hiša, naj bo nova ali starejša, svoje posebnosti, je pred vgradnjo priporočljivo pripraviti zasnovo osvetlitve. Bivalni objekti imajo glede na svojo lego in namembnost prostorov različne potrebe glede izbire količine in premera svetlobnikov, zato  temu prilagodimo tudi dolžino cevi, ki povezujejo strešno kupolo s stropnim razpršilnikom v prostoru, ki ga osvetljujemo. Za bivalne objekte ponujamo dve dimenziji sistema premera 25 in 35 cm, ki učinkovito razsvetlita 10 m² oz. 16 m² prostora. Paleta izjemno elegantnih dekorativnih stropnih razpršilnikov vam omogoča pestro izbiro odličnih oblik in ustvarjalnih možnosti.

SOLATUBE
Photo by SOLATUBE

Solatube, ki je prvi na svetu patentiral cevne sisteme, s svojo več kot 30-letno tradicijo upravičeno slovi kot vodilni pri osvetlitvi bivalnih in poslovnih objektov z naravno svetlobo. Uporabnikom, ki se boste odločili za vgradnjo, nudimo brezplačno svetovanje in vam za naložbo v sistem predhodno izdelamo informativni izračun. Strankam zagotavljamo jamstvo na izdelke in montažo. Več podrobnejših informacij o prednostih in možnostih vgradnje najdete na www.solatube.si.

Poblaščeni distributer za Slovenijo:
KERBER d.o.o., Medvode, Gorenjska cesta 50a, 1215 Medvode, T: 01 36 18 365, E: info@kerber.si, www.solatube.si

SOLATUBE
Photo by SOLATUBE
Prejšnji članekChocomar ponuja 21 različnih okusov vroče čokolade
Naslednji članekPravilno zlaganje drv

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.