Rolete ali žaluzije: Kdaj izbrati katere in zakaj?

Zunanje žaluzije ali rolete
Zunanje žaluzije ali rolete

Zunanja senčila so odličen dodatek vsakemu gospodinjstvu ali poslopju. Imajo jasno nalogo, ki jo odlično opiše že njihov naziv, a moramo temu pripisati še kar nekaj drugih lastnosti, ki jih prinašajo. Med najbolj pogostimi izbirami zunanjih senčil so rolete in zunanje žaluzije. Preverili bomo, zakaj bi izbrali žaluzije in zakaj bi izbrali rolete.

Zakaj bi izbrali rolete?

Ste vedeli, da so rolete edino senčilo na trgu, ki omogoča popolno zatemnitev? Še dobro, saj lahko le tako omogočajo kvalitetno spanje, brez vdora sončnih žarkov. Glavne prednosti rolet so:

  • 100 % zatemnitev in prekinitev toka svetlobe v prostor
  • odlična zvočna in termo izolacija
  • poviša se nivo varnosti pred vlomom
  • okno je še bolj zaščiteno

Ko so rolete spuščene nastane med okni in roletami zračni kanal, ki predstavlja odlično izolativno maso. Če so v zimskem času spuščene, lahko zmanjšajo stroške ogrevanja tudi do 30 odstotkov, hkrati pa skrbijo za zmanjšanje hrupa iz zunanjosti. Ščitijo zunanjost okna pred hudimi vremenskimi vplivi in UV sevanjem sončnih žarkov.

Zakaj izbrati rolete?
Zakaj izbrati rolete?

Velika prednost rolet je tudi njihova vsestranskost uporabe pri različnih tipih stavb. Montirati jih je moč tudi z integriranim komarnikom ali z dodatno zaščito za varnost. Seveda pa je pomemben tudi izgled, na srečo pa je moč roletnega plašča prilagajati, ko govorimo o barvni paleti in širini.

Pri roletah ločimo podometno vgradnjo in vgradnjo z vidno škatlo. Pri prvi je kaseta skrita pod fasado. Škatla je oblečena s posebno XPS umetno maso, ki ima visoke izolativne lastnosti. Pri drugi pa je škatla vidna, saj je roleta vgrajena naknadno, pred okno. Barvo škatle in vodil je moč izbrati glede na detajle objekta.

Pri Senčilih Bled boste našli raznolike rolete, ki jih ločijo v tri segmente: aluminijaste rolete, plastične rolete in rolete SONRO.

Vsestranskost zunanjih žaluzij
Vsestranskost zunanjih žaluzij

Zakaj bi izbrali zunanje žaluzije?

Zunanje žaluzije so odlična izbira, če si želimo bivati v lepšem, zdravem, veselem in prijetnejšem okolju. Katere so glavne prednosti zunanjih žaluzij?

  • Senčenje in pretok zraka, visoka funkcionalnost
  • prihranek pri klimatski napravi
  • sodoben, moderen in minimalističen izgled
  • visoka kvaliteta izdelave

Zunanje žaluzije so 2 do 3 x učinkovitejše kot notranje. Poleti lahko z njimi znižamo temperaturo v prostoru do 10°. Moč jih je izdelati povsem po meri, vsi detajli pa so lahko prilagojeni objektu in tako sledi tudi končna podoba.

So najpogostejša izbira zunanjih senčil, kjer je enostavno najti razlog za to. Gre za vizualno in tehnološko dodelano tehnologijo, ki najsodobnejše načine izdelave uporabi v korist učinkovitosti in funkcije.

Načine vgradnje zunanjih žaluzij delimo na: vgradnja z vidno omarico, s podometno omarico in vgradnjo v samonosilni sistem (vidno ali podometno). Tu so še vodila.

Pri Senčilih Bled si boste zagotovili sodoben in učinkovit način senčenja.

Zakaj izbrati žaluzije?
Zakaj izbrati žaluzije?

Po zunanja senčila k Senčilom Bled

Zunanja senčila bodo brez dvoma izboljšala kvaliteto življenja. Podjetje Senčila Bled se že vrsto let ukvarja z izdelavo in montažo visoko kvalitetnih zunanjih senčil, še posebej rolet in zunanjih žaluzij. Na njihovi spletni strani lahko izveste več o njihovi ponudbi, njihovi strokovnjaki pa vam bodo na voljo od začetka do konca procesa izbire in še dlje.

info@sencila-bled.si | 04 575 23 00 | Spletna stran

Celostne rešitve na področju senčenja in dekoracije prostorov s senčili. Strokovnjak za izbiro najprimernejših vrst senčil za vaš prostor.

info@sencila-bled.si | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekKako izbrati najboljšo ograjo za vaš dom?
Naslednji članekInovativna zasnova tuš WC-jev
logo Senčila Bled
info@sencila-bled.si | 04 575 23 00 | Spletna stran

Celostne rešitve na področju senčenja in dekoracije prostorov s senčili. Strokovnjak za izbiro najprimernejših vrst senčil za vaš prostor.

Žiga Kastelic
info@sencila-bled.si | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.